İş hayatınızda heyecanı yakından hissettiğiniz anlar

İş hayatında bazı anlar vardır ki, özeldir. Büyük emek ve çabalar sonucu gerçekleşen ve bizi heyecanlandıran bu anlar, iş hayatımıza renk katan ve bizi motive eden anlardır.

En başından başlamak gerekirse, bu heyecanların ilki işe başlamadan bir önceki evredir. Peki o evreler nelerdir?

İlk görüşmeye kabul edilme anı

Mailler atılmış, CV’ler gönderilmiş ve gönder tuşuna çoktan basılmıştır. Buraya kadar her şey kolay, ya beklemek? İşte en heyecanlı kısımlardan birisi burası! Peki ya o heyecanlı bekleyişin ardından gelen olumlu yanıt? Uzun bir yolculuğun başlangıcı, yeni yeni heyecanların hareket noktasıdır o yanıt.

İlk görüşme

Her ne kadar defalarca provasını da yapsanız, o heyecandan kurtulmak pek mümkün olmamıştır. Hatta heyecanınızı bastırmak için değişik motivasyon yöntemleri de bulmuşsunuzdur. Ama hiçbiri heyecanınızı alıp götürmez. Ta ki görüşme bitip de “Hayırlı olsun” lafını duyuncaya kadar...

İşin ilk günü

Yeni bir işe başlamış olmanın heyecanı bambaşkadır. Yeni bir ortam, yeni yeni insanlarla ve prensiplerle tanışmak ilk günün heyecanını daha da artıran şeylerdir. Tabi yavaş yavaş her şeye alışınca, bu heyecan da yerini iş motivasyonuna bırakacak...

Proje yetiştirmek

Proje süreçleri heyecanın yüksek olduğu anlardandır. Kahveler, sabahlamalar, mesailer derken ortaya güzel bir iş çıkarmak ve bunun heyecanını hissetmek değişik ve güzel bir duygudur. Tabi ki işin sonunda ortaya çıkan güzel sonucu görmek çok daha güzel bir duygudur.

Terfi almak

Büyük emeklerle, özveri ve sabırla inşa ettiğiniz iş yaşamınızda artık meyveleri toplamanın zamanı gelmiştir. İşte terfi almak da bu anlardan birisi, kimileri için de en heyecanlı olanıdır. Terfi heyecanı başkadır, çünkü heyecan olmadan başarılı olunmayacağına inanılmıştır bir kez.

Zam

İş yaşamanın en güzel evrelerinden birisidir şüphesiz! Zammın kendisi kadar, zamı bekleme anı da heyecanlıdır. Yeni bir maaş ve yeni bir harcama planlamasının heyecanı bambaşkadır. Hele bir de istenen veya istenenin üzerinde zam yapılmışsa diyecek söz yoktur.

Yeni bir iş teklifi almak

Profesyonel yaşamda neyin ne zaman oalcağı belli olmayabilir, siz farkında olmasanız da bazı gözler çoktan sizi takip etmiştir bile. Başarılarınızın başkaları tarafından fark edilmesi ve yeni bir iş teklifi almanın heyecanı ise tarif edilemez...

Heyecandır bu, gelir geçmez!

Hayatınızdaki heyecanlara onunla birlikte tanık olun! Mercedes C-Coupe’u daha yakından tanımak için tıklayın!