İş Kadınlarından ‘işbirliği’ Çağrısı

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadınların olmadığı bir toplumun...

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadınların olmadığı bir toplumun kalkınamayacağının altını çizerek, Türkiye’de kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiği çağrısında bulundu. Türkmen, kentte küskünlük ve dargınlıkların bir kenara bırakılıp, işbirliği yapılmasının bir zorunluluk olduğunu savundu.

İŞKAD’ın her geçen gün ‘kanaat önderi bir kurum’ olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Türkmen, dernek olarak; kadınların yaşamın her alanında var olduğunu, kendi ayakları üzerinde dimdik durduğunu ve her kadının söz sahibi olduğunu anlatabilmenin çabası içinde olduklarını dile getirdi. Henüz yolun başında olmalarına rağmen, daha yapacak çok işleri olduğu yorumunda bulunan Türkmen, “Kadınların olmadığı bir toplumun kalkınamayacağını biliyoruz ve kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Hedeflerimizin başında bu anlayış geliyor” dedi.

Reklam
Reklam

“ARTIK KÜSKÜNLÜK VE DARGINLIKLAR BİR KENARA BIRAKILMALI”

Gelişmiş bir Adana’nın bireysel, kurumsal, toplumsal gelişim ve girişimle sağlayacağı inancını taşıdıklarını kaydeden Türkmen, kentin sosyal ve ekonomik gelişiminde katkıda bulanabilme adına süreç içerisinde aktif bir rol almaya çalıştıklarını vurguladı. Elif Doğan Türkmen, “Bu doğrultuda Adana’da küskünlük ve dargınlıkların bir kenara bırakılıp, işbirliği yapılması gerektiğini ve İŞKAD’ın da bu yöndeki her girişimde aktif rol almak için gönüllü olduğunu dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. İşbirliği çağrılarımızın iş dünyasında olumlu karşılandığını ve Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) sanayici ve işadamları dernekleri ile birlikte meslek odalarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının, bu konuda atılan çok önemli bir adım olduğunu sevinerek belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı.

“EKSİKLİKLER BİLİNMESİNE RAĞMEN SOMUT ADIMLAR ATILMIYOR”

Adana’nın üzerindeki ölü toprağını atması ve tam bir işbirliği içinde ‘Adanalılık bilinci’ ile geleceğini planlaması gerektiğinin altını çizen Türkmen, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Kentimizin en önemli sorunlarının başında ne yazık ki, ‘Adanalılık bilinci’nin eksikliği geliyor. Bu eksiklik nedeniyle kentte söz sahibi olan önemli bir kesim de maalesef Adana’yı sahiplenmekte zorluk çekiyor. Bu bilinci geliştirdiğimiz zaman lobi eksikliğimizi de yarı yarıya indirmiş olacağız. Adanalıların oyları ile seçilenlerin partizanlık yapmadan, bu kentin gelişimini için bir araya gelmesi ve kentin geleceğine yönelik hedefleri doğrultusunda merkezi yönetim düzeyinde lobi çalışması yapması gerekiyor. Eksiklikler, toplumun hemen her kesiminde bilinmesine ve dile getirilmesine rağmen, bu konuda somut bir adım atılmamış olması üzücü.”

Reklam
Reklam

“ARTIK ADANA OLARAK KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Kaybedilen zamanın geri getirilmesi gibi şansın olmadığı gibi kaybedilecek zaman olmadığının da artık farkına varılması gerektiğini ifade eden Türkmen, “Kentimiz, geleceğimiz, çocuklarımız daha iyi bir Adana, daha iyi bir ülke için bir an önce çalışmaya başlamalıyız. Adana’nın adeta kangren haline gelmiş bir sorunu olan işsizliği, kentimizin doğusu ve batısı ile güneyi ve kuzeyi ile arasındaki gelişmişlik farkını, kamu yatırımlarındaki israfı, her geçen gün büyüyen trafik ve otopark sorununu bir an önce ortadan kaldırmalıyız. Adana’nın sahip olduğu ekonomik, kültürel ve turizm potansiyelini azami düzeydi kullanabilmenin yollarını arayabilmeliyiz. Kaybedecek zamanımız yok ve bu konuda hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor. İŞKAD olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Güçlü Adana, güçlü ekonomi ve güçlü kadınlar için hep birlikte el ele olmak zorundayız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: