İş Kazası Geçiren Sigortalılara "Geçmiş Olsun" Mektubu Uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, "İş kazası geçiren sigortalılara yönelik başlattığımız mektup uygulamasına önem veriyoruz. Geçen

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, "İş kazası geçiren sigortalılara yönelik başlattığımız mektup uygulamasına önem veriyoruz. Geçen yıl Eylül ayında başlattığımız uygulama kapsamında bugüne kadar iş kazası geçiren 821 sigortalıya mektup gönderdik" dedi.

Öner, düzenlediği basın toplantısında, iş kazası geçiren sigortalıların kendilerini sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduklarını hissetmeleri amacıyla "Geçmiş olsun" mektup projesi başlattıklarını söyledi.

Geçen yıl Eylül ayında başlatılan proje kapsamında iş kazası geçiren 821 sigortalıya "Geçmiş olsun" mektubu gönderdiklerini ifade eden Öner, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Mektup uygulamasıyla sigortalılara devlet olarak yanlarında oldukları mesajı ve kurumla ilgili bürokratik işlemlerde engellerle karşılaşmamaları için izleyecekleri yol hakkında da bilgi veriyoruz. İş kazası geçiren sigortalılara yönelik başlattığımız mektup uygulamasına önem veriyoruz. Geçen yıl eylül ayında başlattığımız uygulama kapsamında bugüne kadar iş kazası geçiren 821 sigortalıya mektup gönderdik."

Öner, maden ocaklarının yoğunluğu nedeniyle kentte çok sık olarak iş kazalarının yaşandığını dile getirerek, "İş kazası geçiren sigortalılara devlet olarak yanlarında oldukları mesajını veriyoruz ve kurumla ilgili bürokratik işlemlerde engellerle karşılaşmamaları için izleyecekleri yol hakkında da bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

Kentte ayda 500-600, yılda ise 5-6 bin iş kazasının meydana geldiğini vurgulayan Öner, "İş kazalarının nedenleri üzerinde durularak Türkiye Taşökümürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) iş birliğiyle madencilikte etkin iş güvenliği için eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: