İş Kazasında Kolu Kopan Işçi Sağlığına Kavuştu

Kırklareli'de fabrikada geçirdiği iş kazasının ardından kopan sağ kolu yerine dikilen işçi, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 6 aydır devam eden tedavisinin

Kırklareli'de fabrikada geçirdiği iş kazasının ardından kopan sağ kolu yerine dikilen işçi, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 6 aydır devam eden tedavisinin ardından kolunu hareket ettirmeye başladı.

Pınarhisar ilçesindeki fabrikada 18 Mayıs'ta lastik taşıyıcı banda sıkışan kolu kopan Serkan Saygılıoğlu, Pınarhisar Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başarılı bir operasyonla kopan uzvu yerine dikilen Saygılıoğlu, 6 aydır devam eden tedavisinin ardından kolunu hareket ettirmeye başladı.

Reklam
Reklam

Saygılıoğlu, operasyonu gerçekleştiren TÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr Erol Benlier başkanlığındaki ekibin hastanede düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, koluna yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Tedavi sürecinde doktorların kendisine moral verdiğini aktaran Saygılıoğlu, "Kolumun dikilmesinden kısa bir süre sonra suyu ve sıcağı hissedebildim. Hocalarımın desteğiyle moralimi hiç bozmadım. Kapıyı ve ışığı açabildiğimi gördüğünde oğlum çok seviniyor. Şuan elimi kullanarak sadece yemek yiyemiyorum. İnşallah iyileştikçe kolumu daha aktif kullanabileceğim" diye konuştu.

-"Zor bir sınavı atlattık"-

Doç. Dr. Benlier de Saygılıoğlu'nun bedeninden tamamen ayrı olan kolunun uzun süren bir operasyonla yerine dikildiğini söyledi.

Saygılıoğlu'nun kolundaki damarların bedenden ayrılmasına rağmen çalışmasının operasyonu kolaylaştırdığını ifade eden Benlier, "Kol hastadan önce ameliyathaneye geldi. Biz de ekibimizle dikilecek parçaları ameliyata hazır hale getirdik. Hastamız gelince ameliyatı gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Coşkun Özdemir ise teknik olarak zor bir operasyonu gerçekleştirdiklerini anlattı.

Hastaya uygulanan işlemin kol ve bacak nakline göre daha zor olduğuna dikkati çeken Coşkun, "Zor bir sınavı atlattık. Hasta, beklediğimizden daha iyiye gidiyor. Yavaş yavaş kolunu da hareket ettirmeye başladı. Uzun dönemde yapılacak başka cerrahi girişimlerle inşallah çok daha iyi duruma gelecektir" ifadelerini kullandı.

TÜ Tıp Fakültesi Ortopedi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Çopuroğlu da yüksek enerjili yaralanmalarda uzvun hastaneye getirilme süresinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz