İş kıyafetine modayı getirdi, 2 bin firmaya ulaştı

Bayramlık çikolata kutusu tasarlayarak elde ettiği gelirle yola çıkan iş kadını Selda Eruzun’un başarı öyküsü...

Bayramlık çikolata kutusu tasarlayarak elde ettiği gelirle yola çıkan iş kadını Selda Eruzun’un başarı öyküsü kadın girişimcilere örnek oluyor. Çalıştığı iş yerlerinde rengarenk kıyafetlerinden ötürü tenkit edilen Eruzun, kurduğu Washa firmasıyla kurumsal elbiseleri baştan dizayn ediyor. Ülker, Coca Cola, Mitsubishi Elektrik ve İnoksan gibi 2 bin firmaya kurumsal kıyafetler tasarlıyor.
Anayasa’nın bile değiştiği Türkiye’de kurumların sıkıcı iş kıyafetlerini yenilemesi gerektiğini ifade eden Eruzun, 5 ülkeye elbise hazırlıyor.

Reklam
Reklam

LAZCA MARKAYLA İNGİLTERE’YE İŞ KIYAFETİ SATIYOR
İş kıyafetlerini modaya uyarlayan Washa, ününü sınırlar ötesine de taşımayı başardı. Selda Eruzun, Washa’yı kurarken geldiği toprakları unutmamak için Lazca’da değişim anlamına gelen bu ismi kullandığını anlatıyor. Eruzun, “İlk olarak moda tasarımı eğitimi aldım. Sonra bir firmaya çikolata kutusu tasarladım, ilk gelirimi de buradan elde ettim. Birikimlerimle Washa’yı kurdum ve şimdi Türkiye’nin en önemli firmalarının iş kıyafetlerini hazırlıyoruz. Restoran, cafe, otel, temizlik şirketi, eğlence mekânı ve organizasyon firmaları gibi yüzlerce alanda kurumların modasını belirliyoruz. Türkiye’de yapılan her 3 etkinlikten 2’sinin kıyafetlerini Washa hazırlıyor. Almanya, Hollanda, Filipinler, İngiltere ve Kıbrıs’a kadar uzandık. 60 kişiye istihdam imkânı sunuyoruz. Hedefimiz sene sonuna kadar 3 bin firmaya ulaşmak.” ifadelerini kullanıyor.
Kurumsal moda alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ender firmalardan biri olduklarını savunan Eruzun, şunları kaydediyor:
“Hedef piyasanın henüz yüzde 5’ine bile ulaşamadık. Biz sadece iş kıyafeti dikmiyoruz, o kurumun hedefleri ve kimliğine uygun özgün tasarımlar yapıyoruz. Teknik ekipmanları süper kahraman, eğlence mekânı çalışanlarını Marilyn Monroe gibi ve mistik mekân çalışanlarını da Osmanlı beyefendileri gibi giydiriyoruz. Modacı çok güzel tasarım yapsa da üniformacı istendiği gibi dikemediğinde kuruma zarar veriyor. İşte Washa ikisini bir araya getiren bir firma.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz