İş-kur İstihdam Kurslarını Arttırıyor

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İsmail Deveci, istihdam garantili kurslar ve Toplum Yararına Programları hakkında...

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İsmail Deveci, istihdam garantili kurslar ve Toplum Yararına Programları hakkında bilgi verdi.

Burdur il genelinde 150 kişinin 26 belediyeye paylaştırıldığını dile getiren İş-Kur İl Müdürü İsmail Deveci "Çalışma ve İş Kur il Müdürlüğü olarak bugün itibariyle 3 tane istihdam garantili kursumuz devam etmektedir. Bunlardan iki tanesi mermer süsleme, bir tanesi de elbise dikişçisi, iki tane de yakın zamanda aşçı yardımcısı ve pastacı kursları açacağız. Bunun yanında kurum olarak Toplum Yararına Programlarımız da 3 aylık bir süre ile 150 kişilik, kuruma bir ödenek tahsis edildi. Bunlar belediyelere mahsustu, 26 belediyeye paylaştırıldı. Kurslarımız 1 Temmuz itibariyle başladı. Üç ay süreyle devam edecek, ağırlıklı olarak Eylül ayında okullar açıldığı zaman büyük oranda tahsilat yapılacağı bilgisine ulaştık" dedi.

Reklam
Reklam

İş arayanların İş-Kur Resmi web sitesinde açık işleri takip edebileceğini dile getiren Müdür Deveci konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Bizim İş-Kur sitemizde de açık işler yayınlanmakta, kişiler kendileri de bizzat internet üzerinden kuruma üye olarak kayıt yaptırabilmektedir. Girdikleri zaman kamuya özel iş yerlerinden özel butonunu seçtikleri zaman günlük ne kadar iş olduğu takip edilebilir. Beden işçisi, ön muhasebeci, kaynakçı, değişik mesleklerde işleri hazır, işsizlere buradan sesleniyorum. Zaten Burdur’da işsizlikte çok az oranda. Maden ve mermer ocaklarımız var. Bucak ilçesinde 8 bine yakın sigortalı, ilimiz genelinde 32 bine yakın sigortalı işçimiz mevcuttur."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: