İş-Kur, Kayseri’de mesleki eğitim kursları için 15 milyon lira harcadı

İŞ-KUR Kayseri İl Müdürlüğü, 2010 yılında mesleki eğitim kursları için 15 milyon lira harcadı, bu...

İŞ-KUR Kayseri İl Müdürlüğü, 2010 yılında mesleki eğitim kursları için 15 milyon lira harcadı, bu yılki bütçesi ise 17 milyon lira.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında Kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı geliştirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı İŞKUR Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Sektörde İhtiyaç Duyulan Yönetici Asistanlari (WOMAS) projesi Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Kayseri Sanayi Odası tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 147 bin 667 Euro olup, bu tutarın 14 bin 796 Euro’luk kısmı Kayseri Sanayi Odası‘nın eş finansman katkısıyla gerçekleştiriliyor.
29 Temmuz 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanarak uygulamaya geçen projenin eğitim faaliyetleri tamamlanmış olup eğitimde başarılı olan kursiyerlerin staj çalışmaları ve istihdam süreçleri devam etmektedir. Proje çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetlerden biri olan “İşveren Bilgi Günü” toplantısı Kayseri Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya proje kursiyerleri, işveren temsilcileri ve İŞKUR denetimindeki lisans sahibi özel istihdam büroları katılmıştır.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Nihat Molu, proje hakkında bir sunum yaparak, proje kapsamında yapılan faaliyetler, hedefleri ve gerçekleşme oranları hakkında bilgi verdi. Nihat Molu, proje kursiyerlerinin istihdam edilmeleri noktasında destek olmaya devam edeceklerini belirterek sözlerini tamamladı.
Toplantıda kursiyerlere hitap eden İŞKUR Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkara, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde uygulanan mesleki eğitimler sayesinde işsizlerin mesleki beceriler kazanıp, meslek edinmeleri sağlandığını söyledi. 2010 yılında mesleki eğitim kurslarına yaklaşık 15 milyon TL harcadıklarını açıklayan Çetinkaya, bu rakamın 2011 yılında 17 milyon TL olacağını belirterek, Womas projesinin de çok iyi gittiğini ve buradan mezun olanların zamanla bir yerlere yerleşeceklerine inandıklarını ifade etti.
Kursiyerlere hitap eden Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, kadın istihdamının desteklenmesi amacına hizmet eden bu projenin bir tarafı olmanın kurum olarak kendilerini son derece mutlu ettiğini, bir toplumun gelişmesinin, kalkınmasının kadınıyla erkeğiyle hep birlikte çalışma hayatına aktif olarak katılım gerektirdiğini belirtti. İstihdam çalışmalarının Kayseri Sanayi Odası tarafından budan sonrada destekleneceğini ifade ederek kursu başarıyla bitirerek istihdam edilen kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz