İş Kur'dan İşsize-iş Verene Özel Danışmanlık

Çalışma ve İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan, kurumun son dönemde atılan adımlarla ciddi...

Çalışma ve İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan, kurumun son dönemde atılan adımlarla ciddi boyutta kabuk değiştirdiğini, kamu kurumu niteliğinden sıyrılıp hem işsize, hem de işverene özel danışmanlık sunan kuruluşa dönüştüğünü söyledi. Meydan, Adana Ticaret Odası (ATO) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, sistemin tamamen değiştiğin, ellerinde her türlü imkan ve kaynağın bulunduğunu belirterek, "94 danışmanın çalışmaya başlaması, hem işsizlerimizi, hem de işletmelerimizi en uygun platformda buluşturarak ekonomiye kazandırılmasına yönelik tarihi bir adımdır" dedi.

Reklam
Reklam

Danışmalığın, doğru işe doğru kişinin yerleştirilmesini sağlamak amacıyla işsize ve işverene destek olma süreci olduğu vurgulayan Meydan, "Bu süreçte; kişilerin özellikleri ile işin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak, bireyin istek ve durumuna en uygun işe yönlendirilmesi; gerektiğinde kişinin mesleki niteliğinin artırılması için ilgili eğitim imkanlarından yararlandırılması, işe yerleştirilmesi, işe uyumunun sağlanması; işverenlerin beklentilerine uygun eşleştirmenin yapılması esastır. Çalışma ve İş Kurumu olarak işverene her zaman daha kaliteli hizmet sunmak, iş yükünü hafifletmek, istihdamın artması için her zaman işbirliği içinde bulunmak temel görevimizdir. Kısacası her işletme için danışmanlarımız, iş yerlerindeki istihdam süreçleriyle birebir ilgilenecek ve mevcut hizmetlerimizin başta ücretsiz olmak üzere tümünden haberdar olmaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Meydan, işsizlerin yerleştirildiği iş yerinde kalifiye eleman oluncaya kadar ki süreçte almış olduğu eğitimlerin tüm giderlerinin tamamının, sigorta primlerinin iş veren hisselerinin belirli süre kendileri tarafından karşılandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kurumun işveren ve işsizlere sunduğu destekleri sıralayan Meydan, şunları kaydetti:

"Eleman ihtiyacınızı işe alma sürecinde hızlı bir şekilde karşılamanız konusunda uzman danışman desteği veriyoruz. İşgücü taleplerinizi internet sayfamızda yayımlıyoruz. Karşılanamayan açık işleriniz için yapacağımız özel çalışmayla aradığınız işgücüne ulaşılmasını sağlıyoruz. İş yerinizdeki mevcut açık işlerinize alınacak olan elemanı nitelikli şekilde iş yerinizde eğitim düzenleyerek yetiştiriyoruz. Eğitimin tüm maliyetlerini Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak üstleniyoruz. İhtiyacınız olan personeli işbaşı eğitimlerle yetiştirmenize, zor zamanlarınızda kısa çalışma ödeneği ve ücret garanti fonundan yararlanmanıza imkan sağlıyoruz."

ATO Başkanı Ali Gizer de, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başlayan 94 danışmanın, bugüne kadar her platformda özdeşleşen, “Adana ve İşsizlik” deyimine son verecek çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Kentimizdeki işsizlik rakamlarının yüksek olmasındaki en büyük etken, işveren ile işsizler arasındaki koordinasyon yetersizliğidir. Adana genelinde faaliyet gösterecek olan uzmanlar, işsizin eğitilip vasıflı hale getirilmesinden, işletmelerin aradığı elemana en sağlıklı yoldan ulaşması gibi bir çok sorunu ortadan kaldıracak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: