İş-kur’dan ‘teşvikler Ve İşbaşı’ Konferansı

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, il genelinde 30 bin işsiz bulunduğunu,...

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, il genelinde 30 bin işsiz bulunduğunu, buna karşılık 50 ve üzeri işçi çalıştıran 232, 0-9 yaş arası işçi çalıştıran bin 670 işyeri bulunduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde iş adamı ve yatırımcılara, ‘Teşvikler ve İşbaşı’ konulu bir konferans verdi. İş ve Meslek Danışmanı Ergin Çiçek ile İş-Kur Personeli Yaşar Yıldız’ın da yer aldığı konferansa; ELSİAD Başkanı Emin Polat, yönetim kurulu üyeleri, esnaflar ve bazı iş adamları katıldılar.

Reklam
Reklam

İş Kurumu hakkında bilgiler vererek konferansına başlayan Yüce, şunları söyledi:

“2012 Nisan ayında yayımlanan 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma Bakanlığı'na bağlı Türkiye Genelinde 23 ilde bulunan Bölge Çalışma Müdürlükleri kapatılarak Bölge Çalışma Müdürlüklerinin iş ve işlemleri İş-Kur İl Müdürlüklerine devredilmiş olup, İl Müdürlüğümüzün adı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değişmiştir. Başka bir ifadeyle, daha önce Gaziantep bölge çalışma müdürlüğü aracılığı ile iş yeri ruhsatı, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin teftiş, iş yeri denetimi, işçilerin şikayet konuları, kanun gereği çalıştırılması gereken özürlü kontenjanlarının takibi artık il müdürlüğümüzce yerine getirilmektedir.”

İş Kurumu’nun görevleri ve sorumluluk alanı hakkında da detaylı bilgiler aktaran Yüce, Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’ne 2012 Nisan ayında 32 adet İş ve Meslek Danışmanı atandığını belirterek, bu danışmanların aile hekimleri gibi işsizler ile işverenlerin danışmanlık görevlerini yürüttüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Yüce, Kahramanmaraş genelindeki istatistiki bilgilere de değinerek, şöyle konuştu:

“İlimizde 50 ve üzeri işçi çalıştıran 232, 10-49 arası bin 214, 0-9 arası bin 670 olmak üzere toplam 3 bin 116 işyeri mevcuttur. Kahramanmaraş’ta kayıtlı yaklaşık 30 bin işsiz bulunmaktadır. Ve 32 İş ve Meslek Danışmanlarımız işsizlerimize ve sistemimizde kayıtlı bulunan işverenlerimize danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Nasıl herkesin bir aile hekimi varsa her işsizin ve işverenimizin de bir İş ve Meslek Danışmanı bulunmaktadır. İş ve Meslek Danışmanlarımız iş yerlerimizi düzenli aralıklarla ziyaret etmekte, işverenlerimizin işçi ve diğer taleplerini alarak işçi ve işveren arasında aracılık hizmeti vermekte, bunun yanında temininde güçlük çekilen kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla işsizlerimizi meslek kurslarımıza yönlendirmekte ve onların meslek sahibi olmalarına katkı sağlamaktadırlar.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz