İş Kurmak Isteyen Engellilere Hibe

GAZİANTEP (AA) - ZERİN ÖZDİLEK - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelliye 26 bin TL'ye kadar hibe veriyor.

Türkiye İş Kurumu yapıldığını anımsatan Ekin bu durumda KOSGEB'in devre dışı kaldığını, desteğin tamamen İŞKUR bütçesinden verileceğine kaydetti. Türkiye genelinde engellilere yönelik başlatılan projenin önemine işaret eden Ekin, şöyle konuştu: "Engellilerin 31 Mart'ta kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde hak sahipleri bundan faydalanmayacak. Burada iki önemli husus var. Birincisi başvuracak engellinin girişimcilik eğitimini tamamlayıp sertifika almış olması gerekiyor. İkincisi ise engellinin kuracağı işle ilgili mesleği veya kendi alanında daha önce mesleki eğitim almış olması gerekiyor. Bu iki şartı taşıyan projeler değerlendirilecek." Projeyle engellilere destek olarak kendi ayakları üzerinde durmayı amaçladıklarını vurgulayan Ekin, kendi işini kurmayı düşünen engellilerin süre sona ermeden başvuruda bulunmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: