İş merkezinde kaynak faciası: 16 yaralı

Ankara Altındağ’da bir iş merkezinin altındaki markette yapılan kaynak çalışması az daha faciaya yol açıyordu....

Ankara Altındağ’da bir iş merkezinin altındaki markette yapılan kaynak çalışması az daha faciaya yol açıyordu. Kaynak sırasında market içerisinde oluşan gaz sıkışmasının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 16 kişi yaralandı.
Altındağ Aydınlıkevler semtindeki Harman Sokak üzerinde yer alan Burhan Çelik İş Merkezi’ndeki Çağdaş Market’de 16.30 sıralarında kaynak çalışması yapılırken, patlama meydana geldi. Doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtilen patlamada market ile birlikte iş merkezinin üç katı etkilendi. Market rafları yıkılırken, iş merkezindeki cam ve çerçeveler çevreye saçıldı. Patlamanın haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri geldi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, acil servis ekipleri de aldıkları yaralıları Dışkapı, Numune ve Etlik başta olmak üzere çevredeki hastanelere götürdü. Yaralı sayısının çok olması sebebi ile olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre 16 yaralıdan Mustafa Koçak’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Koçak, Dışkapı Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Numune Hastanesi’ne sevk edildi. İsimleri belirlenen yaralılar arasında; Süha Alanyalıoğlu, Sezai Atmaca, Zeynep Alanyalıoğlu, Semih Aykoç ve Sevim Işık’ın da bulunduğu öğrenildi.
Görgü tanıkları patlamanın sesinin birkaç kilometre öteden duyulduğunu ifade ederek, deprem olduğunu zannettiklerini ifade etti. Patlama merkezinde olay yeri inceleme ekipleri araştırma yaparken, Başkent Doğalgaz’dan gelen bir ekip de doğalgaz sızıntısının kaynağını belirlemeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz