İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Gerim:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, özellikle iş kazaları ve meslek hastalıklarının

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, özellikle iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının, devlet desteğiyle aşılması hedefleniyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ'da bir otelde, "81 ilde İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu Tanıtım Semineri" düzenlendi.

Toplantıda konuşan Gerim, "Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi"nin her 3 yılda bir, dünyanın değişik ülkelerinde düzenlendiğini belirterek, kongrenin geçen yıl Türkiye'de gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Gerim, iş sağlığı ve güvenliğin tüm devletleri ilgilendirdiğini vurgulayarak, iş sağlığı ve güvenliğini diğer ülkelere yaymaya çalıştıklarını kaydetti.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, iş yerindeki çalışanlarla birlikte iş verene de belirli düzenlemeler getirdiğini anlatan Gerim, özellikle iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının devlet desteği ile birlikte aşılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Gerim, özellikle 1-10 kişi arasında personel çalıştıran çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin desteklenmesi ile ilgili bir düzenlemenin hayata geçtiğini vurgulayarak, bu kanunla, iş sağlığı bozulanların devamsızlığı ve etik ilkelerle ilgili düzenlemelerin geliştirildiğini kaydetti.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acur da uluslararası çalışma raporlarına göre, Türkiye'nin, iş kazalarının en fazla yaşandığı ülkeler arasında Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği yönünden "vahim" durumda olduğunu belirten Acur, iş kazalarının hemen hemen hepsinin oluş sebebinin, önleyici tedbirlerin alınmaması olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sunum yapıldığı seminere, Tekirdağ'daki çok sayıda kamu ve özel kurumun temsilcileri katıldı.

Muhabir: Ergin Akgün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: