İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunundaki Değişiklik

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki değişiklik hakkında açıklama yaptı.

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki değişiklik hakkında açıklama yaptı. Karaman, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki değişiklik hakkında yaptığı yazılı açıklamada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun, 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Kanunun uygulanmasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle konfederasyonları tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda 2 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 38'inci maddesinde değişiklik yapıldığını ifade eden Karaman, şunları kaydetti: "Buna göre iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personelinde hizmet alma yükümlülüğü 4857 sayılı İş Sağlığı Kanunu mülga 81 maddesi kapsamında çalışanlar hariç, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için 1 Temmuz 2016 tarihinde, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için 1 Ocak 2014 tarihinde başlayacaktır. Ancak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Kanununun ilgili maddeler kapsamında yer alan risk değerlendirmesi, sağlık gözetimi, çalışanların eğitimi, acil durum planlarının hazırlanması gibi yükümlülükler 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğinden, iş verenlerin söz konusu yükümlülükleri yerine getirmesi zorunludur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: