İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası'nda Özel Düzenleme Geliyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlık Eğitim Mühendislik Hizmetleri (İSGDEM) Genel Müdürü Mesut Toraman, Türkiye Büyük...

İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlık Eğitim Mühendislik Hizmetleri (İSGDEM) Genel Müdürü Mesut Toraman,
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde görüşülen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) yasa tasarısında, özel düzenleme yapma yetkisi getirildiğini söyledi.

Mesut Toraman, yaptığı yazılı açıklamada, tüm kesimleri ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği yasa tasarısının TBMM'ye geldiğini hatırlattı.

Kanun tasarısının tümünün ele alınması ve maddeleriyle ilgili görüşmelere geçilmiş olmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu kaydeden Toraman, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde bekleyen kanunların yasalaşmadan meclisin tatile girmemesi konusundaki yaklaşımı bizleri ayrıca memnun etti. Bu nedenle yasanın Meclisimizin bu çalışma döneminde çıkmasına artık kesin gözüyle bakıyoruz. Bu yeni yasamız işgören ve işvereniyle beraber bütün çalışma dünyasına önemli katkılar sağlayacaktır. İş sağlığı ve güvenliği kanununun kabul edilmesinden sonra zaman kaybetmeden ilgili yönetmeliklerin hazırlanmasına başlanması konusunda bizler de elimizden gelen yardımı ve desteği göstereceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Toraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 10 kişiden az çalışanı bulunan işyerlerinden, zorunlu tutulan iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesinde destekleyici nitelikte özel düzenleme yapma yetkisine sahip olacağını söyledi.

Toraman, destekleyici faaliyetlerin finansmanının SGK tarafından iş kazası ve meslek hastalığı bakımından kısa vadeli sigorta kolları için toplanan primlerden kaynak aktarılarak gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz