İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Yasası Konusunda Uyarı

SİİRT (AA) - İş-Kur Siirt İl Müdürü Ömer Aslan, kurum ve kuruluşları 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası konusunda uyararak, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

SİİRT - İş-Kur Siirt İl Müdürü Ömer Aslan, kurum ve kuruluşları 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası konusunda uyararak, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasanın işçilerin sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik tedbirlerin alınmasını içerdiğini belirterek, yasal uygulama süresinin başlaması beklenmeden gerekli işlemlerin yapılmasının kurum ve kuruluş sorumlularının lehine olduğunu söyledi. Yasanın ön gördüğü işlemleri yapmayanlar hakkında ağır parasal cezaların verileceğini belirten Aslan, şöyle devam etti: "Kamu ve özel sektör birden fazla kişinin çalıştığı bütün kurumlar bu yasaya tabi. Yasa çalışanların iş sağlığını ve güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Sorumlu mevkisindeki hiç kimse çalışanının hastalanmasını veya iş kazası geçirmesini doğal olarak istemez. Ancak toplum olarak genellikle işimizi son güne bırakmayı severiz. Bir bölümü yürürlüğe giren bir bölümü de iş yerlerinin tehlike sınıfına göre önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek bu yasada da benzer bir durum görüyoruz. Vatandaşlarımızın yasal sorumluluk olmasa bile bu önlemleri almasında büyük yarar vardır. Sonuçta bu önlemlerin alınması ile birlikte olası bir kaza önlenebilir veya bir işçimizin hastalığının önüne geçilebilir. Kaldı ki çalışan sayısı ile 2 ile 10 arasında olan iş yerlerinin masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: