İş Yatırım halka arzında talep toplama başlıyor

İSTANBUL (İHA) - Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen kurumlarından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin halka arzında talep toplama aşamasına gelindi. 10 Mayıs günü başlayacak talep toplama 11 Mayıs günü sona eriyor.

Talep toplamada hisse fiyatı 2,40- 3,00 YTL aralığında olacak. Talepler, tavan fiyat 3,00 YTL'den toplanacak, nihai fiyat daha sonra belirlenecek.

İş Yatırım'ın halka arzında, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak. Arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 25,85 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde bu oran yüzde 29,73'e çıkacak. Ek satış hakkı dahil halka arzın toplam büyüklüğü 85-106,5 milyon YTL aralığında olacak. Halka arz sonunda İş Yatırım'ın piyasa değeri 286-358 milyon YTL aralığında olacak.

Reklam
Reklam

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 48'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 52'lik bölüm yurt içi yatırımcılara ayırıldı. Toplam arzın yüzde 47'si yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2'si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 3'ü ise İş Bankası Grubu çalışanlarına yapılacak.

Yurt içi bireysel yatırımcılar, nakit ödemenin yanı sıra hesaplarında mevcut olan likit fon, döviz ve Devlet İç Borçlanma Senetlerini (DİBS) teminat göstererek talepte bulunabilecek. Bu grupta yer alan yatırımcılar aynı anda birden fazla teminat gösterme imkanından yararlanabilecekler. İş Bankası Grubu çalışanları için ayrıca yüzde 1 indirim imkanı sağlanıyor.

Öte yandan, arza katılacak yatırımcılar, talep sırasında belirtmeleri koşuluyla halka arzın tavan fiyatı ile nihai fiyat arasında oluşabilecek iade tutarı kadar pay artırım talebinde bulunabilecekler.

HALKA ARZA İLİŞKİN BİLGİLER WEB SİTESİNDE YER ALIYOR

Halka arzın iletişiminde de yenilik yapan İş Yatırım, halka arza ilişkin tüm bilgilerin yer aldığı www.halkaarzoluyoruz.biz adresli bir web sitesi hazırlayarak reklam ve tanıtım çalışmalarında yatırımcıları bu siteye yönlendiriyor. Sitede, bir yatırımcının ihtiyaç duyabileceği her türlü bilginin yanı sıra muhtemel sorular ve cevapları yer alıyor.

Reklam
Reklam