İş Yoğunluğu Sırasında Açlığınızı Bastıracak 5 Hazır Atıştırmalık

Aşağıda hem besin değeri yüksek hem de lezzetli 5 gıdayı bir araya getirdik. En güzel kısmı da hazırlama süresi olmaması! Yani tam da iş yerinde açlık çekmekten muzdarip yoğun kişiler için mükemmel gıdalar.

Bu yiyecekler etrafa bulaşmıyorlar, bir yandan çalışırken bir yandan yiyebiliyorsunuz. Raf ömürleri uzun, yani haftada bir alıp kilere koysanız tüm çalışma haftası boyunca işinizi görür.


1. Badem

Kalsiyum açısından zengin olan bademler kemik oluşumundan sorumlu bu minerali yeteri kadar almanızı garantiye alır. Badem aynı zamanda E vitamini açısından da zengindir, dolayısıyla cildinizin görünümünü önemli ölçüde iyileştirir. Bademin faydalarından tümüyle yararlanmak için bademleri rendelenmiş değil derisi üzerinde olacak şekilde bütün halinde tüketin, çünkü bademin derisi kalbi koruyan flavonoid isimli bileşenle dolu.

Reklam
Reklam

2. Sade yoğurt

Yoğurt harika bir kalsiyum, potasyum, protein, çinko, B6 ve B12 vitamini kaynağıdır. Arzu ederseniz laktoz seviyesi daha düşük olan ve probiyotik bakteriler içeren probiyotik yoğurtları tercih edebilirsiniz.

3. Muz


Boşaltım sisteminin düzenli çalışmasında muzun önemi büyük. Günlük yeme düzeninize bir muz ilave etmek vücudunuza bir dizi farklı fayda sağlar. Muz yemek, kilo verme hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştırır, bağırsaklarınızı sağlıklı tutar ve kalp ritmini düzenleyen bileşenler ve göz sağlığına iyi gelen vitaminler içerir.

4. Kivi


20 temel besin öğesini ve portakaldan beş kat daha fazla C vitamini içeren kivinin süper meyve olarak adlandırılması boşuna değil. Bu kahverengi kabuklu, tüylü ve güç deposu yeşil meyve aynı zamanda A, K, E, B vitaminleri ve potasyum, bakır, folat ve lif açısından da zengin.

5. Süzme peynir dolgulu avokado

Canınızın daha zengin, kremalı ve biraz ekşi bir şeyler çektiği zamanlar için. Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarıp boşluğu 50 gram kadar % 1 yağlı süzme peynir ile doldurun. 200 kaloriye karşılık 9 gram protein ve 7 gram lif alacaksınız. Kirli bulaşık olmaması da cabası!

Reklam
Reklam

Kaynak