İşadamı Muzaffer Erşan, MTSO Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) eski Başkanı ve Öznesil Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan,...

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) eski Başkanı ve Öznesil Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkanlığına adaylığını açıkladı.

Muzaffer Erşan, adaylığını Anemon Otel'de düzenlediği kokteyl ile kamuoyuna duyurdu. Kokteyle kentin önde gelen sanayicileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticiler de yoğun ilgi gösterdi.

Muzaffer Erşan, burada yaptığı konuşmada, ticaret odalarının misyonlarının unutulmaması gerektiğini, sivil toplum kuruluşu olarak bilinen odanın politize edilmemesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Oda başkanlığı görevine talip olanların sadece ekonomi ile ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Erşan, şöyle devam etti: “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin menfaatlerinin muhafaza edilmesi, işlerinin gelişmesi, önlerindeki engellerin ortadan kalkması önem arz etmektedir. MTSO kendisinden beklenen misyonu unutmamalıdır. Bu hizmete talip olanların politika yapmamaları, sadece ekonomiyle uğraşmaları gerekmektedir. Siyaset beklentiler için bu makamlar birer basamak olarak kullanılmamalıdır. Binlerce insanın istihdamı, milli ekonomiye katkı gibi hayati misyonlar öylesi küçük beklentilere kurban edilmemelidir. Basit bir daire oluşturmak yerine, uzun vadeli bir vizyon geliştirilerek sektörler işlevsel hale getirilmelidir. İş hacminin ve pazar payının arttırılması için stratejiler geliştirilmelidir. Üyelerin profesyonel olarak bilgilendirilmesi, konjonktüre uygun planlamalar ile teşebbüs ruhunun güçlendirilmesi gerekmektedir."

Üretim-pazarlama noktasında sağlıklı planlamaya halel getirecek engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Erşan, “Siyasiler ve sivil toplum kuruluşlar ortaklaşa hareket ederek, oluşturulacak sinerji sonucu Malatya’nın büyüyen Türkiye’mizin ortak havuzundan hak edilen pay alınabilmelidir. TSO birkaç firma ve ailenin tekelinde olmamalıdır. Ortaya koyduğu hedefler ve iradeyle umumun duygularına tercüman olmalıdır. Beklentilerin sarf edildiği bir vizyonla bu kurumu marjinal bir bakış açısından uzaklaştırmak öncelikli hedeflerim arasında olacaktır. Bu süreçte TSO üyelerinin yoğun teveccühü, siyasiler ve akademisyenlerin pozitif desteği, beni ve ekibimi heyecanlandırmıştır. Siyasiler ve işadamlarımızın taze kana ihtiyaç olduğunu vurgulamaları bu vazifeye talip olmamda önemli rol oynamıştır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Muzaffer Erşan, iş dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alan Hür Ağbaba, Yakup Öztürk, Kubilay Karaaslan, Mehmet Çığrık, Mustafa Akıncı, İlhan Kavuk, Ali Koçyiğit, Hasan Yalçın Karadağ ve İrfan Büker’i sahneye davet ederek objektiflere birlikte poz verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: