İşadamından fedakar anneye yardım eli

TUNCELİ (İHA) - Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası eski Başkanı Ali Asker Güler, özürlü 5 çocuğunu 20 yıldır sırtında taşıyan 72 yaşındaki Gülizar Karataş'a, para ve temel gıda maddesi yardımı yaptı.

Teröristler tarafından eşi öldürülüp, evi ve arabası yakıldıktan sonra yoksul kalan Gülizar Karataş, özürlü çocuklarıyla İl Özel İdaresi ve vatandaşların yaptıkları yardımlarla geçinmeye çalışıyor. Karataş, 80'li yıllarda, il merkezine bağlı Geyiksuyu Nahiyesi'ne bağlı Borcan Köyü'ndeki evinde ikamet ederken, kocası Ahmet Karataş teröristler tarafından kaçırılarak, köy yakınlarında bulunan derede öldürüldü. 7 çocuğuyla yalnız kalan Karataş'ın büyük kızı Hürriyet Karataş (38), hastalandıktan bir süre sonra felç oldu. Ardından Cengiz (35) ve kızları Altun (28), Çiğdem (28) ve oğlu Özgür (24) Karataş da peş peşe hastalandı ve felç oldu. Çocukları hastalandıktan sonra Gülizar Karataş, onları her yere sırtında taşıdı. Aile daha sonra, yörede devam eden terör olayları nedeniyle köyleri boşaltılınca, nahiye merkezine taşındı. Terör aileyi burada da buldu ve yine ev ve arabaları yakıldı. Bu olaydan sonra hiçbir şeyi kalmayan Gülizar Karataş, valilik ve çevreden yapılan yardımlarla geçinmeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık bir buçuk yıldır Tunceli Valiliği tarafından kendisine bağlanan 300 YTL maaşı alan Karataş, son 3 aydır 350 YTL olan maaşıyla çocuklarının geçimini sağlamaya çalışıyor. Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında kendisi için yapılan ev, ödenek sıkıntısından yarım kalınca, Almanya'da yaşayan 2 işadamının devreye girmesiyle Karataşlar'ın evi tamamlandı ve kendilerine teslim edildi.

Bu arada, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası eski başkanı Ali Asker Güler de, aileye yardım eli uzattı. Güler, özürlü 5 çocuğunu 20 yıldır sırtında taşıyan Gülizar Karataş'a, para ve temel gıda maddesi yardımında bulundu.