İşadamını kaçırmak isteyen 2 kişi yakalandı

BURSA (İHA) - Bursa'da, 3 gün önce bir işadamını silahla tehdit ederek kaçırmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla, 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Okan Ö. (27), Engin O. (26) ve halen firarda olan İsmail Y, Konak Mahallesi Basın Sokak'ta demir doğrama işi yapan Yücel Çavuşoğlu'nu silahla tehdit ederek, 34 BP plakalı otomobile bindirmeye çalıştı. İnşaat halindeki binaya kaçan Yücel Çavuşoğlu'na ateş eden zanlılar, otomobille olay yerinden kaçtı. Yücel Çavuşoğlu, olaydan yara almadan kurtuldu.

Reklam
Reklam

Polis ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda, plakası tespit edilen otomobilden yola çıkarak Okan Ö. (27) ve Engin O.'yu (26) Ankara'da iki adet ruhsatsız tabancayla gözaltına aldı. Zanlılar, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi. İsmail Y.'yi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Zanlıların, polise verdikleri ifadede, Ramazan ayı sonunda Yücel Çavuşoğlu ile birlikte Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde yaptıkları kazıda lahit bulduklarını ve daha sonra almaya karar vermelerine rağmen, Yücel Çavuşoğlu'nun, aradan geçen zamanda kendilerini aramaması üzerine lahidi çıkararak sattığı şüphesiyle olayı gerçekleştirdiklerini iddia ettikleri öğrenildi.