İşadamları İstanbul'dan Hatay'a köprü kurdu

İstanbul Ticaret Odası, İstanbullu iş adamları ile Hataylı iş adamlarını bir araya getirmek için 250...

İstanbul Ticaret Odası, İstanbullu iş adamları ile Hataylı iş adamlarını bir araya getirmek için 250 kişilik bir heyetle Hatay’a geldi.
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş bu geziyle amaçlarının Hataylı işadamlarıyla aralarında bir köprü oluşturmak olduğunu söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İTO Meclis Üyeleri ve İş adamlarından oluşan 250 kişilik bir heyetle Hatay’a çıkarma yaparak bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Ziyaretler çerçevesinde Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret eden Yalçıntaş, amaçlarının İstanbullu ve Hataylı işadamları arasında köprü oluşturmak olduğunu söyledi.
İlk defa bu kadar kalabalık bir heyetle oda ziyareti yaptıklarına dikkat çeken Yalçıntaş, “7 yıldan beri her yıl 2 odamızı gezerek onları ülke gündemine taşıyoruz ve bu illerdeki iş adamları ile İstanbullu iş adamlarını bir araya getiriyoruz. İlk defa bu kadar kalabalık bir heyetle il gezisi gerçekleştiriyoruz. Bunun da iki nedeni var. Birincisi Hatay’ın ticaret potansiyeli ikincisi de Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’nin Hatay’ı tanıtmak için yaptığı yoğun çalışma ve misafirperverliğidir” dedi.
3 bin yıllık tarihi ile Anadolu’nun en köklü kentlerinden biri olan Hatay’ın, içinde barındırdığı değerlerle altın değerinde bir il olduğunu ifade eden Yalçıntaş, “Hatay’ın birçok eni var ve bu enlerle Hatay sadece Anadolu’nun değil Ortadoğu’nun parlayan yıldızı konumundadır. Hatay, toprağının zenginliği ve bereketi ile kültürel zenginliğini harmanlayarak sofrasına taşımıştır. Bu yönü ile Hatay’ın damak tadının dünyada bambaşka bir yeri vardır” dedi.
Suriye’de yaşanan olaylardan sonra ülkemize gelen Suriyelilerin misafir edilmesinde gösterdiği özveri ve üstün başarıdan dolayı Vali Lekesiz’i tebrik eden Yalçıntaş, bu yaklaşımının tüm dünyadan takdir topladığını söyledi.
Yalçıntaş ve Yönetim Kurulu’nu Hatay’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Vali Lekesiz de, Hatay’ın iş potansiyeli ve enleri hakkında bilgi verdi.
Hatay’ın; sosyal, kültürel ve ekonomik katkıları ile ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir il olduğuna dikkat çeken Vali Lekesiz, “1,5 milyon nüfusa sahip Hatay’da korkunç derecede önemli kültürel bir miras var. Bu mirasın yeniden ayağa kaldırılması için; valilik, belediyeler, kaymakamlıklar ve sivil toplum örgütleri ortak hareket ediyor” dedi.
Hatay’ın sanayide, tarımda ve nakliyede çok iyi bir konumda olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Lekesiz, “Hatay tarımda birçok üründe ülke birincisi ve birçok üründe de ilk üçtedir. 2 milyar doları bulan yaş sebze ve meyve ihracatının % 25’ini bu il tek başına yapmaktadır. Çelik üretiminde Türkiye’de birinci sıradadır. Son iki yılda çelik sanayide 5 milyar dolarlık bir yatırım yapıldı ve ülkenin ilk yassı çeliği burada üretildi. En iyi ilk 500 sanayi kuruluşu arasında Hataylı 12 firma vardır. Bu firmaların yıllık ciroları, Adana, Antep, Maraş ve Mersin illerinden ilk 500 listesine giren 36 firmanın cirosundan daha fazladır. Zamanında sağlıklı bir arazi planlaması yapılmış olsaydı Hatay çok daha iyi konumda da olabilirdi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz