İşadamları, Suriyeli Mültecilerle Birlikte Iftar Yaptı

Florya İşadamları Derneği (FİADER) ve Kimse Yok mu Derneği’nin birlikte organize ettiği program kapsamında yaklaşık...

Florya İşadamları Derneği (FİADER) ve Kimse Yok mu Derneği’nin birlikte organize ettiği program kapsamında yaklaşık 220 kişilik işadamı grubu İstanbul’dan gelerek Kilis’te bulunan Suriyelilerle buluştu. Suriyeli ailelere kumanya paketleri dağıtan işadamları, dün akşam da Suriyeli mültecilerle iftarda bir araya geldi. İftar programına Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Tatsız’ın yanı sıra Kilis’in önde gelen işadamları ve kanaat önderleri katıldı.

Reklam
Reklam

Uçakla Gaziantep’e, oradan da Kilis’e geçen işadamları Kimse Yok mu Derneği’nin Suriyeli mülteciler için kurduğu aşevinde iftar yaptı. Dernek yetkilileri, buradaki aşevinde öğrencilere her gün 5 bin kişilik yemek dağıtıldığı bilgisini verdi. Gelen işadamları Suriyelilerin kaldığı evlere de tek tek uğrayarak kumanya paketleri dağıttı. Yardımların dağıtılması sırasında işadamları zaman zaman duygulanarak, "Ramazanın ilk iftarını Suriyeli kardeşlerimizle birlikte geçirmek insana apayrı bir huzur veriyor." şeklinde konuştu.

Programa katılan iş adamlarından ve Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi olan Ali Akbulut, "Bir nebze acılarını dindiremesek de paylaşmaya geldik. Ramazan’ın güzelliğini paylaşmaya geldik. Allah yardımcıları olsun hepsinin" diye konuştu. İşadamı Ali Rıza Tanrısever de Florya İşadamları olarak 220 kişi ile geldiklerini söyledi. Tanrısever, "Bu ortam beni 30 sene önceki günlere götürdü. O zamanlar arkadaşlarla her gün başka bir yerde iftar, yollarda da sahur yapıyorduk. Ben o günleri hatırladım. İnşallah bu organizasyonlar devam eder." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yapılan iftarın ardından akşam namazı toplu olarak kılındı. Okuma salonunda eğitim alan Suriyeli öğrenciler ise işadamlarına ilahi dinletisi yaptı. Program, kılınan teravih namazının ardından sonra sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: