İşadamlarına "afet" Semineri

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi Genel Sekreteri ve eski İl Sivil Savunma Müdürü Yalçın Kartal, işadamlarına

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi Genel Sekreteri ve eski İl Sivil Savunma Müdürü Yalçın Kartal, işadamlarına "AB Etkinlikleri Programı" çerçevesinde "Afetlerde Ev ve İşyerlerinde Alınacak Tedbirler" konulu bir seminer verdi.

Kartal, sinevizyon destekli seminerde, Türkiye'nin depremler açısından dünyanın en aktif bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin deprem bölgeleriyle ilgili bilgi veren Kartal, ülkemizde son 60 yılda yaşanan afetlerde 60 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini, 150 bine yakın kişinin yaralandığını, 450 bin binanın ise yıkıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kartal, her ilin jeolojik yapısına göre afet yönetiminin ana konularını açıklayarak, Adana'nın jeolojik yapısına göre Hazırlık Faaliyetleri, Risk Azaltma Faaliyetleri, Müdahale Faaliyetleri ve İyileştirme Faaliyetleri ile ilgili yetkili makamların planlamalarının hazır olduğunu, iyileştirme çalışmaları üzerine çalıştıklarını kaydetti.

Kartal, ev ve işyerlerinde deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler önlemler hakkında açıklamalarda bulunarak, aktif fay hatlarına dikkati çekip depreme dayanıklı yapı tekniklerinin uygulanması hususunda da çeşitli tavsiyede bulundu.

TÜMSİAD Adana Şube Başkan Yardımcısı Adem Güngör de verdiği bilgilerden dolayı Kartal'a teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: