ISAF Türkiye Yelken Federasyonu’na büyük övgü

Uluslararası Yelken Federasyonu'ndan (ISAF) Türkiye Yelken Federasyonu’na çalışmalarından dolayı büyük övgü geldi.<br/>Eğitim ve Gelişim Departmanı,...

Uluslararası Yelken Federasyonu'ndan (ISAF) Türkiye Yelken Federasyonu’na çalışmalarından dolayı büyük övgü geldi.
Eğitim ve Gelişim Departmanı, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı ( TUYEP) projesinin oluşturulması takdir edildi. Bu çalışmaları destekleyen eğitim teknelerinin alımı, gelişmekte olan kulüplere tahsisi ve eğitmen sertifika programlarının uygulamaya geçmesinden de övgüyle bahsedildi. ISAF eğitim kitaplarının telif hakkının TYF tarafından satın alınması sebebiyle tüm dünyadaki federasyonlara örnek olacak bir çalışma yapıldığını büyük övgüyle duyuruldu.
ISAF ve IOC ( Uluslararası Olimpiyat Komitesi) işbirliği ile başlatılan Ulusal Eğitim Programı projesi her bir ülkenin kendi ulusal eğitim programını ISAF standartlarında oluşturulmasını, yelken sporcusu ve eğitmenlerinin uluslar arası arenada aynı bilgileri paylaşmasını ve yarışlarda başarıların artmasını amaçlıyor.
Bu bağlamda TYF tarafından Ocak ayında uygulamaya konulan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan müfredat ile TUYEP Ulusal Yelken Eğitim Programı Windsurf, Yelkenli Yatçılık ve Yelkenli Tekne eğitimleri devam ederken 70’in üzerinde eğitim sertifikası dağıtıldı.
Ayrıca, geniş kitleleri yelken sporu ile tanıştırmak amacıyla GSGM ve Gençlik Spor Bakanlığı destekleri ile ISAF tarafından temel eğitim teknesi olarak belirlenen 6 adet Omega Topper Topaz marka tekne alınarak, Göller ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan kulüplere teslimatına başlanıldı.
TYF ve ISAF arasında yapılan anlaşma gereği telif hakkı alınarak hizmete verilecek ilk kitap, TYF Yayınlarının birinci adımı, bunu sporcu, hakem ve antrenörlere yardımcı olacak diğer yayınlar takip edecek.
TYF Eğitim Kurulu Başkanı Serdar Ahıskalı, TYF Başkanı ve ISAF Başkan Yardımcısı Nazlı İmre adına konuşarak, “Bu sene Federasyonumuzun yapılacaklar listesinin başında eğitim programları geliyor. Kuvvetli ve efektif bir eğitim programı ile yelken sporunun öğretimini standart bir hale getirerek sporcu sayısını artırmayı hedefliyoruz. ISAF tarafından yaptığımız çalışmaların övgüyle takip ediliyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Bu sayede diğer yelken federasyonlarıyla da ilişkilerimizin pozitif olarak gelişeceğine inanıyoruz.” dedi.
ISAF Eğitim ve Gelişim Departmanı Başkanı Dan Jaspers da, ''Türkiye Yelken Federasyonu ile yapmış olduğumuz bu işbirliği gerçekten çok heyecan verici. Biz dünyadaki tüm üyelerimizin bu eğitim programlarını, kitapçıklarını kendi uygun programları içerisinde kullanmalarını, yelken sporcularının ve eğitmenlerine satış olanakları ile yeni bir kaynak yaratılmasını istiyoruz.'' diyerek, görüşlerini şöyle dile getirdi:
''Türkiye Yelken Federasyonu’nun devlet işbirliği ile başlatmış olduğu TUYEP çalışmaları, önerilen eğitim teknelerinin alınması ve Türkiye çapında kulüplerde kullanılmasını büyük takdirle karşılıyor, diğer ülkelere de örnek olarak kendi gelişimleri için kullanmalarını öneriyoruz. Hazırlanan eğitim kitapçıklarının Türk eğitimcilerine yeni nesiller yaratma konusunda büyük destek olacağından eminim.''
TYF ve ISAF arasında yapılan anlaşma gereği telif hakkı alınarak hizmete verilecek ilk kitap, TYF Yayınlarının birinci adımı, bunu sporcu, hakem ve antrenörlere yardımcı olacak diğer yayınlar takip edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz