İsa'nın çarmıh resmi yanlış olabilir

Paris - Hıristiyanlığın peygamberi İsa'nın çarmıha gerilişini gösteren resmin yanlış olabileceği bildirildi.

İngiltere'deki Kraliyet Tıp Akademisi'nin yayın organında çıkan makaleye göre, İsa peygamberin çarmıha resmedildiği şekilde gerildiğini gösteren hiçbir kanıt bulunmuyor.

Londra'daki "İmparatorluk Üniversitesi" Tıp Fakültesi araştırmacılarından Piers Mitchell ve Matthew Maslen, Hz İsa'nın ölümünün tıbbi nedenlerine ilişkin bütün belge ve incelemeleri elekten geçirerek rapor hazırladı. İki araştırmacı, İsa'yı yüzyıllardır başı yukarı gelecek şekilde elleri ve ayaklarından çivilenmiş adam olarak tasvir eden resmin, bilimsel açıdan hiç incelenmemiş olduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Tarihte kullanılan çarmıh tekniklerinin son derece çeşitli olduğunu vurgulayan araştırmacılar, yöntemlerin hepsinin ölümle sonuçlandığını kaydetti.
"Kurbanların başı ille de yukarda olmak zorunda değildi" diye rapor yazan araştırmacılar, "ayakların da ille önden arkaya doğru çivilenmediğini" belirtti.
İki araştırmacı, çarmıh tarzının yanlış resmedilmiş olabileceğini belirtmekle beraber, İsa'nın bizzat çarmıha gerilişini tartışma konusu yapmak gibi bir niyetlerinin bulunmadığını vurguladı.