İşaret Dili Kursiyerlerine Sertifika Verildi

Halk Eğitim Merkezi’nde Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı'nın talebi üzerine başlatılan işaret dili kursu...

Halk Eğitim Merkezi’nde Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı'nın talebi üzerine başlatılan işaret dili kursu son buldu. 120 saatlik kurs sonrası Fethiye Evi'nde düzenlenen sertifika töreni ile katılımcılara belgeleri takdim edildi.

İşitme engelli vatandaşlarla iletişim kurmak amacı ile Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı’nın destekleriyle Hoca talebi üzerine Halk Eğitim Merkezi'nde İşaret Dili Kursu başlatılmıştı. İşaret dili kursu 120 saatlik bir ders programının tamamlanmasının ardından son buldu. Bu nedenle Fethiye Evi'nde bir sertifika töreni düzenlendi. Kursa gönüllü olarak katılan bayan kursiyerlere Sertifikalarının takdim edilmesinin ardından açıklama yapan Gülfiruz Solmaz, Böyle bir kursa katıldığımız için çok mutluyuz. Çünkü buradaki arkadaşlarla sadece kurs değil çok güzel şeyler paylaştık” dedi.

Reklam
Reklam

Gülfiruz Solmaz, “Nesrin Saatcı’yı tanıdıktan sonra daha da çok sevdim. Sayın Başkan Behçet Saatcı'yı zaten çok seviyoruz ve onun için elimden gelen her şeyi de yaparım. Bu günden sonra da inşallah bütün sosyal faaliyetlerimde, özellikle de sanat konusunda sayın başkanım bana sonsuz destek veriyor. Onun desteği ile de Fethiye'ye bir şeyler yapmayı düşünüyorum” dedi.

Katılımcılara sertifikalarını takdim eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu da "Fethiye Halk Eğitim Merkezi'ne gönüllü olarak başvurup sosyal sorumluluk projesinde görev almak isteyen bayan arkadaşlarımızın işaret dili kursu ile ilgili taleplerini karşıladık. 120 saatlik bir kursun sonucunda sertifika almaya hak kazandılar. Biz de hem sertifikalarını takdim etmek hem de bu sosyal sorumluluk projesi anlamında Fethiye'de aktif olarak çalışmalarından dolayı kendilerini ziyaret etmek istedik. Eğitime verdikleri destek için Sayın Başkanımız Behçet Saatcı'nın eşi Nesrin Hanım, hocamız Gülfiruz Solmaz ve diğer gönüllü arkadaşlarımız böyle bir eğitime katıldıkları için teşekkür ediyorum. Aldıkları kursun da engelli vatandaşlarımız ile engelsiz bir iletişim kuracaklarına yardımcı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: