İşaret Diliyle Ilahi Konseri 

Çorum'da işitme engellilerin dini bilgileri öğrenebilmesi ve Kur'an-ı Kerim okuyabilmeleri amacıyla işaret dili eğitimi alan din görevlilerinden oluşan grup, ilahi konseri verdi.

Çorum'da işitme engellilerin dini bilgileri öğrenebilmesi ve Kur'an-ı Kerim okuyabilmeleri amacıyla işaret dili eğitimi alan din görevlilerinden oluşan grup, ilahi konseri verdi. Çorum Müftülüğü ve İşitme Engelliler Derneği işbirliğinde açılan kursta işaret dili ile dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen 15 engelli için sertifika töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Müftü Vekili Tahir Kılıç, kurum olarak engellilerin dini vecibelerini yerine getirebilmelerine yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. İlk olarak görme engelliler için Kur'an kursu düzenlediklerini, daha sonra işitme engelliler için işaret diliyle Kur'an kursu açtıklarını ifade eden Kılıç, "Engelli olmak bir zaafiyet değildir. Yarın bizlere de ne olacağı belli değil. Bu nedenle bizler her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Bu kardeşlerimizin de dini ve diyaneti öğrenmeye hakkı var" dedi. Kılıç, 15 din görevlisinin işaret dili eğitimi alarak engelliler için çalışma yaptıklarını belirterek, "Müftülüğümüzün programlarında, cuma hutbesinde ya da diğer programlarda işaret diliyle engellilerimize tercüman oluyoruz" diye konuştu. - İşaret diliyle ilahi konseri Programda işitme engelli Haydar Akbal ile görme engelli İsmail Gülmez tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra müftülük personelince okunan ilahiler, işaret dili öğrenen din görevlilerinden kurulan grup tarafından işaret diliyle salondaki engellilere tercüme edildi. Engellilerin toplum hayatındaki yeri ve önemi konferansıyla devam eden program, kursu başarıyla tamamlayan 15 engelliye sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: