İscehisar Osb İdari Binası Açıldı

Afyonkarahisar’a bağlı İscehisar ilçesinde Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi idari binası açılışı Afyonkarahisar Valisi İrfan...

Afyonkarahisar’a bağlı İscehisar ilçesinde Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi idari binası açılışı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İdari Binası açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız, yönetim kurulu üyeleri ve İscehisarlı işadamları katıldılar.

Reklam
Reklam

Açılışta OSB Müdürü Muhammed Bacaksız’ın İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi idari binası hakkında brifing vermesinden sonra bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Yatırımcıların daha önce buradaki parsellere rağbet göstermezken, organize sanayi bölgesinde hizmetlerin artması üzerine talepler hızla artmaktadır. Bunun birçok modelini çalıştığım yerlerde de gördüm. Bizim amacımız yatırımcılar gelsin, bölgenin kalkınmasını sağlayalım. Bölgede tahsisler yapılırken ilk gelenlere bölgedeki yerlerin tahsis edilmesi nedeniyle arazilerin birçoğu bitmekte, daha sonra gelen girişimcilere yer kalmamaktadır. Bu çalışmalar bizim bilgimiz dahilinde olup, ilk gelen ciddi yatırımcılara bölgedeki yerler tahsis yoluyla verilmektedir. Ancak tahsislerde girişimciler taahhütlerini yerine getirmeyerek herhangi bir faaliyette bulunmuyorsa ve araziyi boş yere tutuyorlarsa bunlara müdahalemiz olmaktadır” dedi.

Vali Balkanlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu tahsisler yapılırken gerekli tüm şartlar ve belgeler hazırlanıyor. Bize yapılan müracaatlar sırasında da bu durum inceleme altına alınıyor. Gerekli yer tahsisi yapılmaktadır. Fakat şartlar yerine getirilmediği zaman ihtar, ceza ve son olarak da tahsis edilen arazinin geri alınmasına kadar gidilebiliyor. Buradaki amaç bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Kimseye yer vermek veya onları ön plana çıkarmak değildir. Bazı girişimciler yer tahsislerinde farklı amaçlar güderek, araziyi amacı dışında kullanmaya çalışıyorlar. Bunların da gerekli tespitleri ilgili kurumlarca yapılmaktadır. Örneğin turizm amaçlı bir termal arazi ki 5 bin hektar kadar büyük alana sahip düşük bir bedelle kapatılabiliyor. Bu sefer yatırımcılar gelsin diye bekliyoruz. İscehisar bizim için önemli bir ilçemizdir. İlçemizin Ankara-Afyonkarahisar yolu üzerinde bulunması ve OSB’nin anayola yakınlığı İscehisar’ın avantajları arasındadır. İscehisar’da zengin mermer ocaklarının var olması Afyonkarahisar’ın mermerde başkent olmasının en önemli bir sebebidir.”

Reklam
Reklam

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler açılışın ardından Ankara karayolu üzerinde bulunan ve İscehisar Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Milli Mücadele tarihinden kesitlerden oluşan 'İşgalden Kurtuluşa' adlı mozaik tabloda incelemede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz