İşçi Dayanışma Derneği, Kıyafet Serbestliğine Karşı

Ordu İşçi Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yeter Fındık, okullarda kılık kıyafet serbestliğinin yürürlüğe girmesini istemediklerini...

Ordu İşçi Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yeter Fındık, okullarda kılık kıyafet serbestliğinin yürürlüğe girmesini istemediklerini belirterek, “Bu uygulama, fırsat eşitliğine aykırı bir uygulamadır” dedi.

Yeter Fındık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kılık kıyafet serbestliği hakkında yaptığı değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Kılık kıyafet serbestliğinin yürürlüğe girmesini istemediklerini söyleyen Fındık, “740 TL maaş ile geçinen asgari ücretli bir işçi hem kira ödeyerek hem fatura ödeyerek hem de diğer ödemelerinin yanında çocuğunu giydirip okula gönderecek. Geliri bizden çok fazla olan, memur, bürokrat ve iş veren çocuklarının yanında bizim çocukların psikolojisi nasıl olur, bizler sağlıklı nasıl bir nesil yetiştireceğiz ve en önemlisi bu uygulama, fırsat eşitliğine aykırı bir uygulamadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İşçi Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Fındık sözlerine şöyle devam etti: “Hem de günümüzde herkeste bir marka takıntısı varken, diğer çocuklar süslü püslü giyinirken bir çocuğun boynunun bükük kalması, her gün aynı kıyafeti giyerek okula gidip gelmesi ne demektir bilir misiniz? Bugün ne giysem, onu mu, giysem? Sayın Başbakanımız neden statü ve sınıf ayrımına müsaade etmektedir? Neden zaten asgari ücretle kıt kanaat geçinmek zorunda olan taşeron işçi çocukları her yerde olduğu gibi devlet okullarında da pasifize edilmektedir? Fırsat eşitliğinin ortadan kalktığı, her geçen gün nasıl geçinirizi düşünürken kıyafet serbestliğinin uygulamaya girmesinin de eklenmesi, artık toplumdaki sınıf farklılıklarını gözler önüne sermeye açıkça başlayacaktır. Böyle bir yönetmeliğe neden gerek duyulmuştur hala anlam verememekteyiz. Bizler asgari ücretle 740 TL ile geçimimizi güç bela sağlamaya çalışırken, böylesine gereksiz bir yönetmeliğin yürürlüğe geçmesini istemiyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: