İşçi Partisi Abd Genelkurmay Başkanı Dempsey'in Türkiye Ziyaretini Protesto Etti

Başkentte İşçi Partisi üyeleri, ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey'in Türkiye ziyaretini protesto etmek için...

Başkentte İşçi Partisi üyeleri, ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey'in Türkiye ziyaretini protesto etmek için ABD Büyükelçiliği önünde toplandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Dembsey'in Türkiye ziyaretini protesto eden grup "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" ve "Yanki Go Home" sloganları atarak ABD Büyükelçiliği'nin önünde basın açıklaması yaptı. İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Teoman Alver yaptığı açıklamada son iki ayda üç üst düzey ABD'li yetkilinin Türkiye'ye geldiğini söyledi ve ABD'nin Türkiye'yi Ortadoğu savaşının üssü haline getirilmek istenildiğini iddia etti. Suriye'nin elinde kimyasal silah olduğu iddialarına inanmadıklarını ifade eden Alver, aynı bahaneyle Irak'a saldırıldığını ve aynı bahanenin Suriye halkına uygulandığını dile getirdi. Alver, Dembey'in çantasında PKK dosyasının olduğunu ilişkin iddiaları için, "PKK ABD'nin çantasından hiç çıkmamıştır. Ama o çantada bulunma nedeni sorun çözmek değil terörü ülkemize karşı kullanmaktır. PKK'ya karşı işbirliği yalanını bu millet yutmamaktadır artık" ifadelerine yer verdi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekildi dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: