"İşçi Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnsan odaklı çalışmayı ön plana alıyoruz. Çünkü gelişebilmemiz, hedeflerimize ulaşabilmemiz, teknolojinin yanında insan faktörüyle

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnsan odaklı çalışmayı ön plana alıyoruz. Çünkü gelişebilmemiz, hedeflerimize ulaşabilmemiz, teknolojinin yanında insan faktörüyle yakından ilgili. Üretirken sağlıklı üretimler gerçekleştirmek ve insan odaklı çalışmak, başarılı olabilmemiz için çok önemli" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri"nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarda insan faktörünü ön planda tuttuklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun insana değer verdiğini ifade eden Altepe, "Özellikle üretimde büyük hedeflerimiz var. Kendi araçlarımızı, cihazlarımızı üretme konusunda büyük heyecan ve girişimlerimiz var. İnsan odaklı çalışmayı ön plana alıyoruz. Çünkü gelişebilmemiz, hedeflerimize ulaşabilmemiz, teknolojinin yanında insan faktörüyle de yakından ilgili. Üretirken sağlıklı üretimler gerçekleştirmek ve insan odaklı çalışmak, başarılı olabilmemiz için çok önemli" diye konuştu.

Türkiye'de özellikle tersane, maden ocakları ve inşaatlarda ortalama her gün 3 kişinin iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Kazaların önlenmesinde herkese görev düşüyor. Özellikle inşaatlardaki iş güvenliği konusu, şu anda birinci öncelik olarak karşımızda duruyor. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile atılacak her adımda varız. Ortak çalışmalara zaten başladık. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda da yer almaya hazırız. Birçok konuda olduğu gibi inşallah, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da Türkiye'ye örnek bir kent oluruz."

Reklam
Reklam

Altepe, çalışma hayatında iş kazalarını önleyici yaklaşımın uygulanması ve kazadan önce 'kazayı nasıl önlerim' düşüncesinin yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumlara ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: