İşçi Tutacak Para Kalmayınca Cami İnşaatında Mahalleli Çalışmaya Başladı

Batman'ın Çay Mahallesi'nde yapımına başlanan cami için işçi tutacak para kalmayınca inşaatta çevre halkı çalışmaya...

Batman'ın Çay Mahallesi'nde yapımına başlanan cami için işçi tutacak para kalmayınca inşaatta çevre halkı çalışmaya başladı.

Çay Mahallesi 2126 Sokak'ta Hamzalı Cami'nin inşaatı maddi sıkıntıdan dolayı yarım kaldı. İşçi tutamadıkları için çaresiz kalan çevre halkı, inşaatta kendileri çalışmaya başladı. Yaklaşık 1.5 yıl önce

inşaata başladıklarını belirten cami imamı Metin Söğüt, "Caminin büyük bir kısmını bitirdik. Uzun zamandır namazı taziye evinde kılıyoruz. Teravihleri camide kılmayı düşünüyorduk, ancak yetiştiremedik. Paramız olmadığı için işçi tutamıyoruz. Cami inşaatında mahalleli çalışıyor. Herkes gelip ücretsiz çalışıyor. Ancak ustalık gerektiren işler var, bunları biz yapamıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bayram namazını camide kılmak için tüm mahalle sakinlerinin seferber olduğunu söyleyen müezzin M. Ali Ateş ise, "Teravihleri taziye evinde kılacağız, inşallah bayrama kadar taziye olmaz diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Caminin bayram namazına yetişmesi için yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten dernek başkanı Süleyman Baran da, hayırsever vatandaşların derneğin "16000081 Halk Bankası-şube kodu 0675" nolu hesabına yardım yapabileceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz