İşçiden Kenan Evren'e tepki

Ankara (AA)- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i eleştirerek, "Kenan Evren'in bu şekildeki söylemini kesinlikle reddediyoruz.
Herkes emeklilik döneminde kendi işine baksın" dedi.

Tarım-İş 17. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Kılıç, Türkiye'nin çevresindeki sıkıntılı gelişmeler, Avrupa Birliği süreci, Ermeni sorunu gibi sorunlar nedeniyle zorlu bir dönemde bulunduğunu söyledi. Sendikal hak ve özgürlükler konusunda da sıkıntıların yaşandığını ifade eden Kılıç, "Önümüzdeki günlerde kamu toplu sözleşmelerinin müzakereleri koordinasyon kurulu marifetiyle yürütülmektedir. Sendikalarımız da bu konudaki çalışmalarını yerine getirmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Bu konuda 15 Mart tarihinin "milat" olduğunu vurgulayan Salih Kılıç, "15 Marttan sonraki politikamızı tabanla bütünleşecek şekilde hayata geçirmektir. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, ama ne IMF'nin, ne de Merkez Bankası'nın çalışanları kendi rakamlarına göre yüzde 9 kayıplarının telafi edilmesini gözardı edecek bir yaklaşıma evet dememiz mümkün değildir"diye konuştu.

Kıdem tazminatına ilişkin konuların da gündemde bulunduğuna işaret eden Kılıç, "Kıdem tazminatımıza dokundurtmayız" dedi.Kılıç, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in "Türkiye, 8 eyalete bölünebilir" şeklindeki açıklamalarına da değinirken, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve ABD Dışişleri Başkanı Condoleezza Rice'ın açıklamalarının da Türkiye'nin üniter devlet yapısına yönelik olduğunu ifade ederek, Evren'i, "1980'de ihtilal yapmış, 24 Ocak kararlarını getiren ve uygulayan sensin. Anayasa'daki hak ve özgürlükleri doğrayan sensin. Şimdi bir de bu konuda konuşuyorsun" sözleriyle eleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bir insanın böyle konuşmaması gerektiğini söyleyen Kılıç, "Kenan Evren'in bu şekildeki söylemini
kesinlikle reddediyoruz. Herkes emeklilik döneminde kendi işine baksın. Eğer, bunu Anayasa'nın geçici 15. maddesine sığınarak yapıyorsa o maddenin de
değiştirilmesini buradan teklif ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam