İşçilerden 10 Kilometrelik Yürüyüş

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren bir fabrikanın işçilerinden oluşan grup, bağlı oldukları sendika ile...

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren bir fabrikanın işçilerinden oluşan grup, bağlı oldukları sendika ile yaşadıkları sorunları şehir merkezine yaptıkları 10 kilometrelik yürüyüşle dile getirdi.

Eskişehir'e 10 kilometre uzakta olan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir metal eşya fabrikasında çalışan çok sayıda işçi, fabrikadan başlayarak çevre yolu üzerinden şehir merkezine doğru 10 kilometre boyunca yürüdü. İşçiler soğuk ve yer yer yağışlı hava şartlarına rağmen polisin güvenlik önlemleri dahilinde sanayi çarşısına kadar yürüdüler. Burada grup adına konuşan fabrikada işçi olan Yener Ulusoy, diğer sendikalar ile eşit haklara sahip olmak istediklerini belirterek, "Diğer sendikalarda olan hiçbir hak bizim sendikamızda yok. Bizler diğer sendikalarda olan şartların aynısına sahip olmak ve güvence altında çalışma ortamı istiyoruz. Davamızda haklıyız ve direnişimize devam ederek kazanacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Grup, Atatürk'ün 74. ölüm yıl dönümü dolayısıyla saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: