İşçilerin hukuk zaferi

SAMSUN (İHA) - Altınkum Belediyesi'nden çıkarılan 60 işçinin seslerini duyurmak amacıyla Ankara'ya yürüme eylemine izin vermeyen Samsun Valiliği'nin kararına karşılık, Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karayolu güvenliğinin tehlikeye düşürüleceği gerekçesiyle, işçilerin Anakara'ya yürümesine izin vermeyen valilik aleyhine, Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan DİSK Karadeniz Bölge Temsilciliği, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda, şu görüşlere yer verildi: "Bahse konu yürüyüşün istemi, gösteri niteliği taşıyan bir yürüyüş olarak değerlendirilemez. Dosya içeriğinden, yürüyüşe katılacak kişi sayısının 7 olduğu anlaşılıyor. Haksızlığa uğradığını düşünen ve sesini duyurmak için devlet karayolunu takiben Samsun'dan Ankara'ya yürümek isteyen 7 kişinin karayolu trafik güvenliğini sekteye uğratacağını düşünmek hak ve nefret kuralları ile bağdaşmamaktadır. İlgili kişilerin Ankara'ya yürümek istemleri, seslerini kamuoyuna ve devlet büyüklerine duyurmak suretiyle ellerinden alındığına inandıkları haklarına tekrar kavuşabilecekleri inancından kaynaklanmaktadır. Bu isteği, eylemli bir kalkışma ve kötü sonuçlar doğurması muhtemel bir gösteri olarak algılayıp geri çevirmek hem kanunla hem de objektif hukuk kuralları ile bağdaşmamaktadır. Açıklanan nedenlerle, açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararları da beraberinde getirecek olan işlemin davacı istemi doğrultusunda teminat aranmaksızın yürütmesinin durdurulmasına oy çokluğu ile karar verildi."

Reklam
Reklam

DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Bekir Belovacıklı, işçilerin Ankara'ya yürümesi konusunda hukukun galip geldiğini belirterek, "Hukuk devletinin gelişip güçlenmesi, varedilmesi için uğraş veren hukukçuların bulunması bizlere umut ve güç vermektedir. Bu doğrultuda uğraş veren bütün hukukçuları kutluyoruz" dedi.