İşgal altındaki Dikkaldırım isyan ettirdi

Bursa'nın en işlek caddelerinden biri olan Dikkaldırım'da kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesine tepki yağıyor.

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım semtinde, kaldırımların esnaf ve müteahhitler tarafından işgal edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

BELEDİYE NEDEN SESSİZ KALIYOR?

Dikkaldırım Caddesi'nin Beşevler, Küçük Sanayi, Orhaneli yolu ve üniversite yolu üzeri olduğu için trafiğin en yoğun olduğu caddelerden biri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Dikkaldırım Caddesi'nde esnaf sanki dükkanlarında yer yokmuş gibi ürünlerini kaldırıma seriyor. Yataktan kola kolilerine, masa sandalyeden park yapılamaz levhalarına kadar her şeyi kaldırıma seriyorlar. Vatandaş için yapılan bu kaldırımların işgal edilmesine belediye nasıl sessiz kalabiliyor anlamakta güçlük çekiyoruz" dediler.

Reklam
Reklam

İNŞAAT MALZEMELERİ KALDIRIMLARDA

Kaldırımlarda özellikle kahve ve lokantaların masa koymalarıyla vatandaşın kaldırımda yürüme hakkının ellerinden alındığını vurgulayan Dikkaldırım sakinleri, "Bunlar da yetmezmiş gibi bir müteahhitlerin işgaliyesi bizi çileden çıkarıyor. Cadde üzerine inşaat yapan müteahhitler, kendi yerleriymiş gibi korkuluk gererek inşaat malzemesi koyuyor" diye konuştular.

OTOBÜSLER TRAFİĞİ FELÇ EDİYOR

Eleştirileri oklarını halk otobüslerine de çeviren vatandaşlar, şunları kaydetti;

"Belediye ve özel halk otobüsleri için duraklarda cepler yapıldı fakat otobüs durak levhaları ceplerden çok dışarıda. Otobüsler duraklara yanaşmak yerine yol üzerinde durarak yolcu indirip bindiriyor. Trafiğin en yoğun caddesinde böyle olunca araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Beklemekten sıkılan sürücüler, korno çalarak gürültü kirliliği yaratıyor. Dikkaldırım, başından sonuna sorunlu bir cadde haline geldi. Yetkililer bu durumları yeniden gözden geçirerek gerekli olan tedbirleri almalılar. Sorunlu bir Dikkaldırım istemiyoruz. Trafiğiyle, işgal altındaki kaldırımlarıyla, gürültü ve görüntü kirliliğiyle, bozuk ve köstebek yuvası haline gelen yollarıyla Dikkaldırım artık yaşanmaz hale geldi. Yetkililer, lütfen artık sesimizi duyun ve gereğini yapın."

Reklam
Reklam

"KALDIRIMA VERGİ VERİYORUZ"

Tepkilerin doğal olduğunu savunan esnaflar ise, "Biz belediyeye dünya kadar para veriyoruz. Şu vergisi, bu vergisi derken topladığınızda dünyanın parası oluyor. Bu durumda biz bu paraları nasıl çıkaracağız? Kapımızın önündeki kaldırıma bile para verirken ben bu kaldırımı kullanamayacak mıyım? Vatandaş da haklı ama o zaman Osmangazi Belediyesi, buradaki esnaftan aldığı vergi miktarını düşürecek ki, biz de kaldırımları işgal etmeyelim" şeklinde konuştular.

Kaynak: www.bursadabugun.com/haber/guncel/gundem/52735-isgal-altindaki-dikkaldirim-isyan-ettirdi-ozel-haber.html

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz