İşgaliye Ücretine Tepki

Gazipaşa ilçesinde pazartesi günleri Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanı’nda kurulan giyim pazarının esnafı, zamlanan işgaliye ücretine...

Gazipaşa ilçesinde pazartesi günleri Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanı’nda kurulan giyim pazarının esnafı, zamlanan işgaliye ücretine tepki gösterdi.

Tezgahını her zamanki gibi açan esnafı bir süre sonra Gazipaşa Belediyesi zabıtaları ziyaret etti. İşgaliye ücretinin 5 liradan 10 liraya çıktığını belirten zabıta, esnafın tepkisiyle karşılaştı. Pazar yerinde 5 tezgahı bulunan esnafın 50 lira ödemek zorunda kalacağını belirten bir esnafa, zabıta ekipleri “Parasını ödemeyene tutanak tutarız. Bir daha pazarda tezgah açamaz” diye cevap verdi. Yüzde yüz zamlandırılan işgaliye ücretinin çok yüksek olduğunu söyleyen esnaf, haklarını aramak için Gazipaşa Belediyesi’ne yürüdü. Yaklaşık 30 esnafı makam odasının önünde karşılayan Belediye Başkanı Özgenç, yapılan zammı savundu. Geçen yıl işgaliye ücretlerine zam yapılmadığını ve esnafın işgaliye ücretini toplu ödemeye yanaşmadığını belirten Özgenç, şöyle konuştu: “İşgaliye ücretini ödemeyeni pazarımıza sokmayacağız. Gidip Mahmutlar’da açsın tezgahını. Daha önce tahsis parası alıyorduk. Bunu ödemeye yanaşmadılar. Bu nedenle haftalık almaya karar verdik. Kabul etmiyorsanız dilekçe yazın, Belediye Meclisi’nde görüşelim. Biz esnafın her söylediğini değerlendirdik ve gereğini yaptık. Her zaman esnafımıza destek olmaya çalıştık."

Reklam
Reklam

Başkan Özgenç, durumunu izah etmeye çalışan bir kişiye ise sert çıkarak “Seninle hiçbir şey konuşmam. Seni dinlemem. Sen susar mısın lütfen. Polis çağırırım. Senin ne kadar değişik bir tip olduğunu biliyorum. Ben, dürüst olmayan insanlarla konuşmam” dedi. Esnafın oğlu, Başkan Özgenç’e hakaret ettiğini söyleyerek çıkıştı.

ESNAF ZAMMIN İPTALİNİ İSTEDİ

Pazartesi pazarında 12 yıldan beri tezgah açan Abdullah Oğul, önceleri 5 lira öderken şimdi 10 lira ödediklerini belirterek, “Başkanımızdan bunu aşağı çekmesini istiyoruz. 20 lira ödeyen esnaf şimdi 40 lira ödüyor. Zaten esnaf 40 lira kazanmıyor. Şimdi dilekçe topluyoruz duruma itiraz edeceğiz” dedi.

14 yıllık pazarcı Ergün Karataş da, “Bizim paramızla burası yapıldı. Dışarıdan buraya esnaf gelmeyecek dediler. Sonra bazı arkadaşlar ödeme yapmayınca 5 lira işgaliye ücreti istediler. Bunu şimdi 10 liraya çıkardılar. Biz buna karşıyız. Başkana dilekçe vermeye gerek yok kendisi biliyor zaten. Bu para çok şimdi. Başkan toplantıda değerlendireceklerini söyledi. İnşallah fiyatı düşürürler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Esnaf Şeref Şahin de yüzde yüz zammın çok olduğunu belirterek zam oranının düşürülmesini istedi. Doğan Dündar ise yapılan zamdan doyalı başkanı kınadığını söyleyerek, “Alanya’nın turizm pazarında yıllık bin 500 lira öderken burada 3 bin 500 lira ödüyoruz. Orada hiçbir masraf yok. Burada her şey masraf” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: