İSGGM Genel Müdür Yardımcısı Gerim:-"İş Sağlığı Ve Güvenliği Bir Kültürdür. Bu Kültürü Topluma Yerleşmeden, Bunu Başarmak Mümkün Değil"(Fotoğraflı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSGGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, "İş sağlığı ve güvenliği bir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSGGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, "İş sağlığı ve güvenliği bir kültürdür. Bu kültürü topluma yerleşmeden, bunu başarmak mümkün değil" dedi.

Gerim, İzmit Ramada Otel'de, "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na ilişkin düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin gittikçe önem kazanan bir konu olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde 1970'lerin başında çıkan yasanın, artık Türkiye'de de bulunduğunu ifade eden Gerim, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ancak kanunlar ve mevzuat, yazılı birer metin olmaktan öteye geçemeyebiliyor. Bunu uygularken bazı sorunlar yaşandığı görülüyor. Bu sorunları da önümüzdeki süreçte ele alıp, gerekli geliştirmeleri yapacağız. Kanun 2013'ün başında uygulamaya girecek, 2014'te kapsamlı bir uygulama süreci başlayacak. Kamu kuruluşları en son bu süreçte devreye girecek ve bütün çalışanla bu kapsama alınmış olacak" diye konuştu.

Gerim, toplumun genelde iş kazalarına odaklandığını ancak meslek hastalıklarının da gündeme girmesi gerektiğini vurgulayarak, dünyada 400 bin insanın iş kazası, 1,9 milyon insanın da meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini anlattı.

Meslek hastalıkları nedeniyle ölenlerin yarısının kaynağının kimyasal maddelerin kullanımından doğan kanser hastalıklarından olduğuna dikkati çeken Gerim, "Kanun çıktı diye iş kazaları bitecek mi, iş kazaları son bulacak mı- Kesinlikle değil. Sonuçta bunlar edebi bir metindir. Bunlar hep birlikte, siyasi otorite, çalışanlar, aileler, çocuklar, ele alınması gerekiyor. Çünkü bu bir kültür. İş sağlığı ve güvenliği kültürü topluma yerleşmeden bunu başarmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarlan ile kamu kurumları yetkilileri, firmalar, sendika yöneticileri ve çalışanların katıldığı seminerde, meslek hastalıkları ve iş sağlığı konularında bilgi verildi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: