İSGİD’den Not Artırımı Yorumu: Daha Iyisini Hak Ediyoruz

İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Standard&Poor’s (S&P)’un Türkiye’nin kredi notunu...

İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Standard&Poor’s (S&P)’un Türkiye’nin kredi notunu BB’den BB+ seviyesine getirmesini olumlu buldu. İnanç Kabadayı, Türkiye’nin ekonomide aldığı aşamaya uyumlu olarak daha iyi bir not hak ettiğini vurguladı.

Kabadayı, "Elde edilen başarılar tüm dünyanın büyütecinde. Bir defa ekonominin içeride ve dışarıda güven sorunu kalmamıştır. Mali uygulamalar Türkiye’yi dünyanın en güvenilir ekonomilerinden biri yaptı. Demokratik Açılım’da alınan merhale, bölgede İsrail ile normale dönen temaslar, reyting kurumlarının da ilgi alanında. Bu not artışı yakın vadede yeni artışların da görüleceğinin işaretini veriyor. Türkiye'nin elde ettiği başarılar şu kredi notunu hak etmiyor. Çok daha iyi notlar almamız gerekiyor. Siyasi ve ekonomik alanda elde edilen olumlu hava korunarak çarkları döndürme ve yeni hedeflere yönelme vakti gelmiştir. Yersiz tartışmalar ve çatışmalar yerine enerjimizi barışa ve büyümeye harcamalıyız." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Not artışının Türkiye ekonomisi adına olumlu olduğunu belirten İSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, şöyle devam etti:

“Gerek yatırımlarda gerek de sıcak para girişlerinde ciddi bir artış bekliyoruz. Pek çok ülkenin güç günlerden geçtiği şu dönemde Türkiye'nin ardı ardına her alanda elde ettiği başarılar dikkatten kaçmıyor. Seçimde populist uygulamalardan kaçınıldığı takdirde ekonomide büyüme artacaktır.
Huzur ve güven ortamı da Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine de yatırımları çekecektir. Bölge illerinde güvenlik bahanesi ile değerlendirilemeyen teşvikler artık sanayicilerin daha çok gündeminde yer alıyor. Not artışı olmasa da uluslararası sermaye, Türkiye’nin ortaya koyduğu başarının bilincindeydi. Not artışı bu kanaati somut kıldı. Artık iç piyasada çarkları yeniden döndürme vakti gelmiştir. İhracat odaklı büyümenin yanı sıra bir taraftan da iç tüketimin artırılması gerek. 2013 ve 2014 Türkiye ekonomisi için çok parlak seneler olacaktır. Türkiye’nin 2023 hedefini yakalayabilmesi adına her sene ortalama yüzde 5 büyümesi gerekiyor. Bundan böyle ekonomiyi durgunluktan çıkararak yeniden güçlü büyüme rakamlarına taşıyacak anlayışlar ortaya koyulmalı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: