İşgücü Maliyeti Endeksi Yüzde 9,9 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’e göre, saatlik işgücü maliyeti endeksi bir önceki yılın aynı dönemine yüzde...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’e göre, saatlik işgücü maliyeti endeksi bir önceki yılın aynı dönemine yüzde 9,9 oranında arttı.

(TÜİK)’in üçer aylık dönemler itibariyle yayımladığı 2008 temel yıllı 'İşgücü Maliyeti Endeksi' ile ücretli çalışan istihdam etmenin işverene saat başına maliyetindeki değişim nominal olarak ölçülüyor. İşgücü maliyetinin temel bileşenleri, işverenin yaptığı sosyal güvenlik, ihbar ve kıdem tazminatı ödemeleri gibi, kazanç ve kazanç dışı maliyetler oluyor.

Kazanç ve kazanç dışı işgücü maliyeti kalemlerinin tümündeki saatlik değişimi gösteren 2008 temel yıllı saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2012 yılı 3. döneminde kapsanan tüm sektörlerde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 arttı. Sektörel ayrımda incelendiğinde endeks değerlerindeki yıllık artış oranlarının; sanayi sektöründe yüzde 9,8, inşaat sektöründe yüzde 6,2 ve hizmet sektöründe yüzde 11,4 olduğu görülüyor.

Reklam
Reklam

Saatlik işgücü maliyeti endeksinde 2012 yılı 3. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış yüzde 20,1 ile Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler sektöründe gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz