İşgüçü Piyasa Araştırması Başlıyor

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Yoldaş, istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü...

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Yoldaş, istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yapacaklarını açıkladı.

Yoldaş, yaptığı açıklamada, 4904 Sayılı İşkur Kanunu gereğince, çalışma ve iş kurumu müdürlüklerince, illerinin işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ye gelecek istihdam ye eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yapıldığını belirtti. Bu yükümlülük gereğince 15 Mayıs-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek araştırma ile, işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenebileceğini iş verenlerin ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edileceğini ifade eden Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Yoldaş, açıklamasında şunları belirtti:

Reklam
Reklam

“Araştırma, sadece istatistiği amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgiler Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nce işgüçü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve çalışma hayatına daha iyi hizmet sunmamızda bize yol gösterecektir. İşveren taleplerini doğru olarak tespit edilebilmesi acısından çalışmamız önemli bir yere sahip olup, Eskişehir halkına faydası olacaktır. Tüm işverenlerimize bize ayıracakları zaman ye işbirliği için teşekkür ederim.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: