İşgücüne Katılım 1. Sırada

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, TUİK tarafından yayımlanan 2011-2012 istatistiki verilerine...

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, TUİK tarafından yayımlanan 2011-2012 istatistiki verilerine göre, Zonguldak-Karabük ve Bartın illerinin iş gücüne katılma oranında yüzde 58.1 ile Türkiye sıralamasında TR 81 Bölgesi olarak 1. sırada yer aldığını söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “ 2012 yılında işsizlik oranların TUİK’in verilerine göre yüzde 9.2 olarak açıklandı. İlimizin de içerisinde bulunduğu TR 81 bölgesi (Zonguldak-Karabük- Bartın) işsizlik oranı 7.3 olarak açıklandı. Bu işsizlik oranları ile beraber istihdam ve iş gücüne katılma oranları da var. Ülke genelindeki bölgeler içinde Zonguldak - Karabük - Bartın illerini içine alan TR81 bölgesi iş gücüne katılma oranında yüzde 58.1 ile Türkiye sıralamasında 1. sırada yer almıştır. Bu tabiî ki iş gücüne katılabilecek insanların biraz fazla olmasını gösteriyor. Bir yönden de avantaj. Uluslar arası iş gücüne katılım oranlarına baktığımızda bu Avrupa da yüzde 60 -65 seviyelerinde. Biz de bölge olarak uluslar arası iş gücü katılma oranına yaklaşmış durumdayız. Türkiye ortalaması altında olan 7.3 seviyesindeki işsizlik oranımız yeterli mi diye bakıldığında Türkiye İş Kurumu olarak yapılan ve desteklediğimiz projelerle birlikte bu rakamı daha aşağılara çekme hedefindeyiz. Merkez teşkilatı olarak bu hedefi yüzde 5 olarak koymuş durumda. Bizde işsizliği bu rakamlara çekebilmek için yeni projelerle işsizlerimize iş imkanı sağlamayı planlıyoruz. Bunun yanında dezavantajlı gruplar dediğimiz özürlüler, ceza evinde kalanlar ve engellilere yönelik bazı projelerimiz var. Aktif şekilde bunlar ilimizde devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: