“İshak kuşu yitik çulun peşinde”

Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü’ nün “İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde” adlı ilk kitabı çıktı.

Mersinli Gazeteci Mustafa Yörü, tarafından kaleme alınan “İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde” adlı romanı ile yayın dünyasına merhaba dedi.

Sürükleyici ve akıcı bir üslupta kaleme alınan esere, Kitap kolikler İnternet sitelerinden satışa sunulan bu esere sahip olabilecekler.

İshak Kuşu, romanı kitabı ile ilk eserini kaleme alan Gazeteci-Yazar Yörü,’nün kitabı bir dönem romanı olma özelliğini taşıyor. Berikan Yayınları Kurgan Edebiyat Serisi'nden çıkan romanın hikâyesi, 13. yüzyıla dayanıyor.

Moğolların Harezm Devletini yıpratıp yıktığı bir süreçte yaşanan olaylar, Semerkandi Ailesi'nin Tebriz'den yola çıkmasıyla başlayan kitapta, Kara Tatar olarak eserde adı geçen Moğollardan kaçan aile, kendine yerleşecek yeni bir yurt arayışı içindedir. Ancak akla gelmeyenler başa gelir.

Reklam
Reklam

672 sayfalık olan roman oldukça akıcı ve sürükleyici bir üslup ile yazılmış. Eser, kitapseverleri uzun soluklu ama bir o kadar da sürükleyici bir maceranın içine çekiyor.

Kitap, Semerkandi Ailesi çevresinde o yüzyılın Ön Asya'daki devlet ve toplumlarına birer pencere açıyor. Harezm Devleti'nden Anadolu Selçuklu Devletine, Eyyubi Sultanlığı'ndan, Trabzon Rum İmparatorluğu'na kadar dönemin siyasi yapılarına geçit resmi yapıyor romanda. Kahramanlarımız gün oluyor Celaleddin Harzemşah'ın yanında Kara Tatarla cenge tutuşuyor, gün oluyor Sultan Alaeddin Keykubat'ın karşısında Yassıçemen'de savaşıyor.

Eserde, Sultanların hikâyeleri anlatıldığı gibi, haramilerin hikayeleri de geniş bir yer buluyor. Okuyucu, bir hikâyede kendini Bağdat'taki Abbasi Sarayı'nda, bir diğerinde ise Trabzon Rum İmparatoru'nun karşısında buluyor. Romanda Semerkandi Ailesi'nin fertlerinden başka, Türk, Arap, Rum, Yahudi karakterlerin hikâyeleri de yer alıyor. Dinlerin, kültürlerin, aşkların, isyanların renk kattığı hikâye, masalsı bir üslupla okuyucusunu adeta peşinden sürüklüyor.

Reklam
Reklam

Kitap kolikler İnternet sitelerinden satışa sunulan bu esere sahip olabilecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: