2001 yılında ani bir kararla tekstil sektöründeki şirketini kapatarak devekuşu çiftliği kurmaya karar veren işadamı Nazif Biçer ve ortağı Musa Serim, Bahçecik Beldesi'nde 2 dönüm arazi satın aldı. Tanesi 125 dolar olan yavru devekuşlarının bakımlarının zor olmadığını söyleyen Nazif Biçer, "Devekuşu üretimi ülkemizde pek yaygın değil. Bu işe merak saldım ve 6 ay boyunca incelemelerde bulundum. İstanbul'daki tekstil şirketimi kapatarak Bahçecik'e yerleşip çiftliğimi kurdum.
Hollanda'dan 6 dişi, 3 erkek anaç devekuşu aldım. Bir anaç devekuşu yaklaşık 2 bin dolar civarında. Ayrıca bir kuluçka makinesi alarak çiftliği kurdum. Şu ana kadar yaptığım yatırım arazi, tesis ve kuşlarla birlikte 60 bin doları aştı. Devekuşlarına sahip çıkılması gerekiyor. Devekuşlarından 40 civarında yavru devekuşu sattık. Tanesi 125 dolara satılan yavru devekuşlarının fiyatı, piyasa fiyatının çok altında" dedi.
Devekuşunun derisinden, etinden, tırnağından, tüyünden ve yumurtasından yararlandığını belirten Musa Serim, "Devekuşu derisi fil ve timsah derisinden sonra en dayanıklı deridir. Çanta, kemer ve ayakkabı yapımında devekuşu derisi kullanılır. Tırnakları kozmetik sanayiinde ham madde olarak kullanılır. Eti beyaz etten daha hafif, kırmızı etten daha lezzetli olup kolestrol oranı çok düşüktür. Kesim yaşları 14 ay civarındadır. Yetişkin bir deve kuşu yaklaşık 130 kilo civarında gelmekte ve üçte bir oranında et vermektedir" diye konuştu.