Isı yalıtımı yüzde 70 enerji tasarrufu sağlıyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinde ‘Isı ve Su Yalıtım Sistemleri’ konulu seminer düzenlendi. 13 Eylül Kültür Merkezi'nde...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde ‘Isı ve Su Yalıtım Sistemleri’ konulu seminer düzenlendi. 13 Eylül Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde binalarda yapılan ısı ve su sistemleri hakkında bilgiler verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Wallmerk Yapı Kimyasallarından İnşaat Yüksek Mühendisi Selda Evrimler, ısı yalıtımıyla binalarda bölgesine göre yüzde 50-70 oranlarında tasarruf sağlandığını belirtti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Selda Evrimler, Türkiye'de binaların 2017 yılına kadar ısı yalıtımı yaptırmak zorunda olduğunu, ısı yalıtımıyla binanın bulunduğu iklim kuşağına göre yüzde 50-70 aralığında tasarruf meydana geldiğini söyledi. Evrimler, “Yani yalıtımsız bir eviniz varsa ve kışın bu evi ısıtmak için 100 birim yakıt harcıyorsanız, evinizi yalıtarak bu tüketimi 50 birime hatta 30 birime indirebilirsiniz. Sağlık ve görünüm açısından iç duvarlarda çillenme, küflenme, terleme olmaz, boya kabarması olmaz. Isı yalıtımlı binalarda daha az yakıt harcanacağım için havayı kirletme miktarı azalır.” dedi.

Reklam
Reklam

Selda Evrimler, katılımcıların ısı ve su yalıtımıyla ilgili sorularını da örnek malzemeleri göstererek cevapladı.

Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, ilçede eksikliğini gördükleri konularda etkinlikler düzenlediklerini, ağır kış şartlarının yaşandığı Ankara bölgesinde ısı ve su yalıtımının önemine dikkat çekmek için bu semineri yaptıklarını ifade etti.

Seminere Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, müteahhitler ile Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz