Işık Hadisesi Bilim Ve Kültür Günleri, Etkinliklerle Devam Ediyor

Siirt’in Aydınlar ilçesinde düzenlenen Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri, etkinliklerle sürüyor. Etkinlikler kapsamında...

Siirt’in Aydınlar ilçesinde düzenlenen Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri, etkinliklerle sürüyor. Etkinlikler kapsamında "Tillo Evliyaları" konulu panel düzenlendi.

Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında Tillo Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Vali Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulması kararı verilen ilahiyat fakültesinin Tillo'da olacağını belirtti. Aydın, “Kurulması kesinleşen ilahiyat fakültesini uluslararası düzeyde eğitim yapacak bir şekilde bu ilçemizde kuracağız. Bundan sonra Öğretmenler Günü'nü Tillo'da kutlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Fatih Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan’ın yönetiminde yapılan panelde Tillo'da yetişen büyük evliyalar konuşuldu. Medreselerin tarihini ele alan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “İslam aleminde eğitime çok önem verilmiştir. Abbasiler'de, Emeviler'de ve bütün İslam medeniyetinde bunu görüyoruz. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki; dini ve dini olmayan eğitim, siyasilerin tasarrufları altında olursa eğitim gelişmez. Ora da insanlara yararlı bir hale gelmez. Zira değişen her siyası otorite, kendi anlayışına göre bir eğitim dizayn eder. Maalesef memleketimizde bu böyledir. Kimi imam hatip açıyor, kimi kapatıyor; kimi üç yıla indiriyor. Yahu bu oyuncak değil ki. Ve zavallı eğitim, siyasi otoritelerin ideolojilerine göre şekil alıyor. Ve bu maalesef en fazla Müslüman ülkelerde cereyan ediyor” diye konuştu.

Programda Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu ve Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Cengiz Işık da konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: