Işık Koleji öğrencileri Başkan Vekili Temel'i ziyaret etti

Batman'da Özel İrfan Okulları'nın düzenlediği Kültür Şöleni'nde söyledikleri Türkçe, Kürtçe şiir, şarkı, türkü ve ilahilerle...

Batman'da Özel İrfan Okulları'nın düzenlediği Kültür Şöleni'nde söyledikleri Türkçe, Kürtçe şiir, şarkı, türkü ve ilahilerle dikkat çeken Kuzey Iraklı öğrenciler, kurumları ziyaret edip Batman’ı gezdi.

Batman Belediyesi’ni ziyaret eden öğrenciler Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile makamında görüşüp sohbet etti. Samimi bir ortamda yapılan görüşmede öğrenciler, Batman’da kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İl dışında olduğunu bu nedenle öğrencilerin dün düzenlediği programa katılamadığını belirten Başkan Vekili Temel, “Bizler kardeşiz. Ülkemizde bir takım sorunlar var. Bu sorunların çözüme kavuşturulması ile Türkiye’nin önünün açılacağını gerek komşu ülkelerde yaşayan kardeşlerimizle gerekse diğer ülkelerle ekonomik ve sosyal ilişkilerimizin daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Kuzey Irak Erbil Kız Okulu Müdürü Ekrem Okşar, Kuzey Irak’taki okullar konusunda bilgi verirken, öğrenciler programda seslendirdikleri Kürtçe türkülerden birer parça okudu.

Batman Kültür Sanat Festivali'ne davet edilmeleri halinde katılabileceklerini belirten öğrenciler, Başkan Vekili Temel ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Temel öğrencilere müzik CD’si hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: