Işık Pervaneleri'nin yazarı Niyazi Sanlı okurlarıyla buluştu

Yazar Niyazi Sanlı, son kitabı 'Işık Pervaneleri'ni Hataylı okuyucuları için imzaladı. Yazar Sanlı, Özel Nureddin...

Yazar Niyazi Sanlı, son kitabı 'Işık Pervaneleri'ni Hataylı okuyucuları için imzaladı. Yazar Sanlı, Özel Nureddin Zengi Leman Narin Anadolu Lisesi'nde düzenlenen imza günü öncesinde konuklarla sohbet etti. Tanıtım, konferans ve imza günü dolayısıyla Antakya’da bulunmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Sanlı, eğitim gönüllülerini anlattığı kitabının esinlenme ve yazım aşamasını konuklarla paylaştı.

Niyazi Sanlı, NT Kitabevi sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, eğitim gönüllüsü olarak çalıştıkları ülkelerde hayatını kaybeden öğretmenlerin hayat hikâyelerini anlattığı kitabında birçok hayat hikâyesine yer vermeye çalıştığını aktardı.

Reklam
Reklam

Sanlı “Hayatlarını hiçe sayarak dünyanın dört bir yanına dağılan eğitim sevdalılarına bir minnet borcu olarak bu kitabı yazdım. Eşini çocuklarını, anne babalarını ve tüm sevdiklerini geride bırakıp, sırf ilim öğretmek için dünyanın dört bir yanına giden ve orada eğitim vermeye çalışırken çeşitli sebeplerle hayatını kaybeden ilim erbabı kişilere olan minnet borcumuza ufak bir karşılık olsun istedim. Hakan Duran, Celal Ergüder ve Ali Aytekin gibi yiğitlerin hayatını yazmak boynumun borcuydu. Bu kitabımda olabildiğince çok hayat hikâyesi ele almaya çalıştım. Çünkü o kadar çok ibretlik hayat var ki, okuyuculara bunlardan ne kadarını verebilirsem o kadar etkili olurum diye düşündüm.” dedi.

Konferansa katılan eğitim gönüllüleri merhum Hakan Duran ve Ali Aytekin’in aileleri ise duygulu anlar yaşadı. Merhum Hakan Duran’ın babası Muharrem Duran, Yazar Sanlı’ya teşekkür ederek, “Niyazi Sanlı Beyefendi'nin böyle bir kitaba imza atması oğlumun ve arkadaşlarının fedakârlıklarını anlatması beni ve ailemi çok duygulandırdı. Bir kez daha oğlumla gururlanmanın heyecanını yaşadım.” dedi.

Reklam
Reklam

Konferansın ardından Yazar Niyazi Sanlı, kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz