'Işık Süvarileri' oyunu Turhal'da yoğun ilgi gördü

Tokat’ın Turhal ilçesinde Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (TEYDER)'nin gerçekleştirdiği organizasyonda sahnelenen 'Işık Süvarileri' adlı...

Tokat’ın Turhal ilçesinde Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (TEYDER)'nin gerçekleştirdiği organizasyonda sahnelenen 'Işık Süvarileri' adlı tiyatro yoğun ilgi gördü.
Belediye Kültür Merkezi Konferans Salon’unda oynanan ve yoğun ilgi nedeniyle ikinci sahneye konulan Işık Süvarileri adlı oyun, dünyalarını bir valize sığdıran birkaç eğitim gönüllüsünün Türkiye'den ayrılışını ve Orta Asya'da karşılaştıkları sorunları konu alıyor. İzleyenlere zaman zaman duygulu ve eğlenceli dakikalar yaşatan oyunu Turhal Belediye Başkan Ali Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli izledi.
Açılış konuşmasında öğretmelik mesleğinin kutsal bir meslek olduğuna ifade eden TEYDER Başkanı Uğur Fidan, sinevizyon eşliğinde derneğin faaliyetleri ve işleyişi hakkında kısa bilgi verdi.
Eğitim ve öğretimin önemine değinen Fidan, geç de olsa Öğretmenler Günü anısına gerçekleştirdikleri programa destek veren Turhal Belediyesi’ne teşekkür etti.
Dernek olarak dershaneye gitme imkanı olamayan öğrencilere ücretsiz ders verdiklerini belirten Fidan, gençlerine sahip çıkan milletlerin geleceklerine emin olarak bakabileceklerini, aksini yapan milletlerin ise geleceklerinin pek parlak olamayacağını söyledi.
TEYDER tarafından katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ali Gözen, Başkan Yardımcısı Ali Can ve dernek üyesi bazı öğretmenlere teşekkür plaketi verildi.
Oyunun ardından konuşan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ''Gerçekten çok duygusal sahneleri yaşadık. Bu tiyatroyla hayalen Anadolu'dan Orta Asya'ya gittik. Atalarımızın doğup büyüdükleri yerlere bizi götürdüler. Ben TEYDER’e bu faaliyetinden dolayı ve tiyatro ekibine güzel oyunlarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarının devamını bekliyorum. Biz belediye olarak insanımız için yapılan güzel ve yapıcı faaliyetlerin daima yanındayız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz