"İsim üzerinde görüşülmedi"

Nevşehir (AA)- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda daha çok sistem ve süreç üzerinde durduklarını, bugüne kadar herhangi bir isim üzerinde görüşüldüğüne şahit olmadığını belirtti.

Bakan Aydın, Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaretinde gazetecilerin cumhurbaşkanı seçimi konusundaki sorularını yanıtladı.

Aday olma süresinin bitmesine çok az bir vakit kaldığını, en geç çarşamba günü adayların açıklanması gerektiğine işaret eden Aydın, bu konuda gerekli araştırmaların yapıldığını, yaklaşık 6 aydır teşkilat ile diyalog kurulduğunu, teşkilatın görüşlerinin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerinin tamamına yakını ile görüştüğünü kaydeden Aydın, " Sivil toplum örgütleriyle görüşüldü. Sayın Başbakan bakanlar ile zaten sürekli görüşüyor. Bu diyalog ve istişare dönemi bitmek üzere. Parti üst yönetimi ve Ankara merkezli soruşturma ise henüz bitmiş değil. Başbakan, bugün veya yarın Meclis Başkanı ile görüşecek. Ondan sonra kimin aday olacağına dair bir karara varılacak ve seçime geçilecek" dedi.

Bakan Aydın, cumhurbaşkanı adayı olabilecekler arasında kendi isminin de geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Başbakanın yaptığı görüşmelerde zannediyorum daha ziyade sistem ve süreç üzerinde duruluyor. Aday belirlenmesi aşamasına kadar eksiğimiz kalmasın istiyoruz. Bugüne kadar herhangi bir isim üzerinde görüşüldüğüne şahit olmadım. Başbakan bu konuda benimle de görüşmedi" diye konuştu.